Dzisiaj jest 15 lis 2024, 23:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Aerox & Vivacity
Hey cześć i czołem, założyłem ten temat aby się w końcu coś dowiedzieć.. No to od początku, posiadam aeroxa 2000r. ma on już nabite 17tys. na pełnej serii (tylko rolki 3g) i nie ukrywam, że chciałbym w końcu coś z tym zrobić. Od ostatniego czasu mam z nim troszkę problemy a mianowicie: -Ma muła jak by chciał wejść na obroty ale nie może, więc cofałem manetkę i było ok, ale jak nw jadę z 10 min to ma muła, normalnie ciągnie nawet z 80km/h
-Teraz nie chce nawet jechać +40km/h jak by coś mu było (po ciężkiej jeździe)
Więc mam zamiar coś w nim zrobić, czyli jakie części polecanie? Takie nie za drogie.. Mam zamiar kupić w wakacje (bo będzie praca sezonowa = hajs <3) Wydech Leo Vince ZX i wariator Malossi Multivar / Malossi Multivar 2000 (tak wgl to czym się różnią?) i.. no i pozostaje Cylinder.. ehh ten cylinder jak na moją kieszeń to nie stać mnie za bardzo ale chciałbym 70ccm ale jedyny to "chiński z allegro bo na taki mnie stać, jeżeli ten http://allegro.pl/cylinder-glowica-70-cc-sport-aerox-aprilia-lc-i4066515673.html uznacie, że nie jest dobry to kupię http://shop.mieloch.pl/cylinder-kit-tec-eco-50cc-bez-glowicy,pZ002529.bhtml Jak uważacie? Z góry dziękuję i pozdrawiam Aercki.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: BMW Z3; Yamaha Aerox 09
Ja proponuję dać oryginalny cylinder do szlifu kupic tłoczek Vertexa lub Meteora, bedziesz bardziej zadowolony niz z chiny. Kominek Pro Replice i wariator Stage6 Sport Pro lub Top Racing Next Generation. Póxniej gaźniczek 19mm lub 17,5

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Zawór membranowy Tec Sport,
-_Stage6 R/T Oversize wariator kit,
-_Stage6 Pro Replica Chrom,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

*

Dobra.. Nad kominkiem w takim razie nie mam co się zastanawiać bo zastanawiałem się nad S6 Pro replica a a Leo Vince ZX ;) Z wariatorem tak samo.. Więc został mi cylinder ;/ teraz tak patrzałem nad Stage6 Streetrace 70 pod te części by było idealnie ale to by razem było z 1000zł ;/ Chyba, że jest taka opcja i kupie używany cylinder, można tak? czy nie za bardzo?

Awatar użytkownika

Oczywiscie, że można, najlepiej kupić cos koło 250zł w bdb stanie tak by nie trzeba by ło zmieniać tłoka i szlifa robić, najlepiej po małym przebiegu. Na zachodzie łatwiej trafić zadbane, a u nas cóż, vchociaz kolega ostatnio streeta za 250zł sprzedał do miny hor, po porcie z głowicą i tłokiem, po przebiegu 1500zł max w świetnym stanie, tak wiec szukaj dobrej używki, ale streeta sobie odmów, lepiej Malossi Sport 70 lub DR EEvolution i Top Performance Trophy 70 - te oba cylik to to samo pod innymi nazwami, ale trudniej je chyba używane trafić, bo są trochę mniej polularne, chociaż aktualnie b duzo ludzi je kupuje, ale wiadomo, ze nikt nowego cylindra nie sprezdaje

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

*

Jak na razie to znalazłem coś tam.. Cylinder -350zł Wydech -300zł Wariator -200zł a co do gaźnika to Dellorto 19 -200zł ehh powoli powoli do Gwiazdki na pewno wszystko już będzie ;) Ahh naprawdę jeszcze są ludzie na tym świecie. Wielkie Dzięki. A co do tych moich teraźniejszych problemów możesz coś dodać? Wiesz coś na ten temat? bo mam się tak bujać przez rok? trochę przesada..

Awatar użytkownika

Po takim przebiegu to mogą byc slizgi wyjechane zły stan paska, sprężynki na sprzęgle i centralka mogły utracić swoje właściwości lub słaba kompresja. Ja stawiam na pasek ślizgi i kompresję, może nie jest ona aż tak zła, ale na pewno nie zbyt ciekawa

*Yamaha Aerox* 09'
-_DR Evolution 70,
-_Dellorto 19mm,
-_Polini for Race 3G,
-_Hebo Manston Wing,
-_Pasek Stage6 Pro,
-_SKF C4 metal.

*