Dzisiaj jest 15 lis 2024, 19:54

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: SR 50
Witam , zakupiłem aprilie sr 50 ;)
i mam problem .
1.Wszystko chodziło fajnie (na dotarciu jest) i gdy stoje w miejscu motor wchodzi na obroty i ciągnie .
Podobno rolki i sprzęgło wymienione było .
2. Jak odblokować gaźnik ? czy jest tam taka możliwość blokady , czy moduł lub wydech.
prosze o pilną pomoc ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
Zmniejsz mu obroty apropo ruszania. W minarelli nie ma blokady na module,a wydech i gaznik to juz zależy jakie masz. Czy seryjne czy juz jakies sportowe,ale jak juz to szukaj w kolanku.

*

odblokowałem wydech , ale teraz dalej tak samo max 55 . nwm co jest , w środku w gaźniku moga być jakieś blokady ? albo dysze za male ?(gosciu mowil ze zabkolowal bo docieral)
mam zaplon ducati energia , sa w nim blokady ?

**

Pojazd: Aprilia Rally AC
To jak mówił że zablokował to jakiś ciemny jak tabaka ten gościu był. Jedyne co w gaźniku może być blokadą to za mała dysza. Główna blokada w apkach to niskie okno wydechowe i sam wydech. Dej cyla komu na porting załóż większą dyszę, jakiś sportowy wydech(seryjny jest bardzo prymitywny i nie warto w nim grzebać) i będzie to jeździć z 80km/h. Najwyżej jakąś jeszcze sprężynę centralną twardszą jakby nie mógł się z dołu uciągnąć. A jak sam ciągnie na postoju to raczej sprzęgło do wymiany a nie wymieniane. Znajomy też miał taki przypadek że sam skuter ciągnął i okazało się że sprzęgło już się nadawało żeby nim rzucić za psem. :P

*

Sprzęgło nowe jest , bo widać to nawet ;) pasek i wariator też , a ta 50 nie pojdzie wiecej jak 90?

**

Pojazd: Aprilia Rally AC
50 pojedzie 90km/h a nawet i więcej ale do tego trzeba dobry osprzęt. Musi być po full porcie, jakiś bardzo wysoko strojony wydech, najtwardsze sprężyny na sprzęgło, gaźnik przynajmniej 19,5 albo 21 i sportowy wariator. Wtedy to może bujnąć pod 100km/h.Miałem coś takiego tylko chłodzone powietrzem. ale jeszcze pasek na wario nie dochodził po 0,5 cm i szło pod 90km/h.Przyspieszenie było nieziemskie-trzeba było sie mocno trzymac manetek żeby nie spaść bo takie rezo było . Jednak dość szybko się to zajeździło (urwało kawałek tłoka, ale cyla nie tchnęło więc sprzedałem). A z tym sprzęgłem to sprawdź czy szczęki w porządku, czy rozklekotane. Jeśli w porządku to trzeba obroty zmniejszyć albo rozebrać cały gaźnik i wyczyścić

**

Pojazd: Simson 83/5/2/2m / SR70 ported
zobacz w temat młodego jak wyglądało jego 50ccm po full porcie xD nie chwaląc się ja to wykonywałem:P i z 50ccm można wycisnąć całkiem dużo:P ja śmiało mogę powiedzieć, że nawet bez regulacji ta 50ccm chodziła nawet lepiej niż set który młody teraz ma:P tylko, że tamto to była charakterystyka racingowa:P

APRILIA SR 50 LC
-dr evo70 ported
-21mm
-s6 pro
-wario S6 R/T
wszystko w trakcie prac ;)
post2568568.html#p2568568

!!!SPRZEDAM LASERA X-PRO!!!

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]