Dzisiaj jest 06 lut 2025, 14:07

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam jechalem yamaha dt50r az nagle zdechl na kopa nie odpala a od pycha zalapie ale jest strasznie slaby rozebralem cylinder zeby sprawidzc jego stan tlokiem cylinder idealny bez ryski a tlok do wymiany i chcę sie dowiedzieć jaki tlok polecacie do oryginalnej 50 ccm cylinder jest aluminiowy. Po drugie trzeba szlifowac cylinder ? do nowego tloka choć cylinder jest bez ryski? Jakie jeszcze by bylo trzeba zrobić rzeczy przy okazji. Zajmuje sie ktos moze naprawami tych slinikow am6 na Śląsku mieszkam obok cieszyna zeby bylo w miarę blizko z gory Dziękuję

Ostatnio zmieniony 08 maja 2014, 13:59 przez ChuckSkull, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie da się wyszlifować oryginalnego cylindra, jest aluminiowy ;) Kupujesz tłok o takiej średnicy jak ten co masz i zakładasz. Czy coś trzeba wymienić... Jak wszystko sprawne to nic nie trzeba, przydałoby się dać nowe uszczelki pod cylinder i głowicę.

Romet Chart 210 silnik Derbi EBS:
-Airsal 70 port
-Porting i flow karterów
-Stage6 Racing Carbon
-Top Racing Race
-Arreche 21mm
-Conti CHR
-FAG C4

viewtopic.php?t=95648
http://polskajazda.pl/Motocykle/Romet/Chart-210/114804

*

Pojazd:
A jaki polecasz do tego tlok ? nie chce zadnych chinskich lecz dobry tlok za wmiare niska kase

**
Awatar użytkownika

Pojazd:
Jak nie chcesz problemów z puchnięciem i strachu czy nagle moto Ci nie stanie nawet przy ostrej jeździe to polecam Vertex albo Mahle. Niestety za jakość trzeba trochę zapłacić... :)

Romet Chart 210 silnik Derbi EBS:
-Airsal 70 port
-Porting i flow karterów
-Stage6 Racing Carbon
-Top Racing Race
-Arreche 21mm
-Conti CHR
-FAG C4

viewtopic.php?t=95648
http://polskajazda.pl/Motocykle/Romet/Chart-210/114804

Awatar użytkownika

Pojazd:
Cyliindra aluminiowego nie da sie szlifowac, a po drugie napisales ze cylnder jest bez rys, wiec wystarczy sam tlok wymienic i pierscienie odrazu mozesz + uszczelki pod glowice i cylinder. Pozniej musisz docierac.
Żwirex pisze:
Jak nie chcesz problemów z puchnięciem i strachu czy nagle moto Ci nie stanie nawet przy ostrej jeździe to polecam Vertex albo Mahle. Niestety za jakość trzeba trochę zapłacić... :)

x2

*

Pojazd:
Tak wiem tylko problem taki ze mam problemz dobraniem tłoka http://allegro.pl/tlok-rms-minarelli-am ... 06680.html mam na oku taki lecz nie wiem co jest warty :mrgreen: tłok musi miec 40,3 mm przynajmiej ma tyle poprzedni jak znajdziecie mi taki wymiar i podacie linka bedzie miło z góry dziękuję ;-D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]