Dzisiaj jest 22 lut 2025, 21:32

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Romet 747 2t
Witam,
Jak w temacie posiadam skuter Romet 747 wszystko seryjka, tydzień temu kupiłem tłumik Stage6 pro replica, osiągi się zwiększyły +/- 10km/h, następnie zamówiłem do tego wariator Stage6 sport pro i problem polega na tym że nic się nie zmieniło na lepsze, a tylko pogorszyło. Skuter od prawie samego startu ma maksymalne obroty, przyśpieszenie słabsze niż na seryjnym wariatorze, v max też minimalnie gorszy. Wariator zakładałem dzisiaj, jedynie sprężynki dociskowej na sprzęgło nie założyłem, założe jutro, ale wątpie żeby sprężynka miała takie znaczenie. Wcześniej miałem rolki 5,5g teraz 5,0g, oraz już wcześniej założyłem wiekszą dysze z 62, wymiana na 75. Romek nawet z miejsca nie ma startu, przyśpieszenie słabe jak i v-max. Sprawdzałem pasek jest dość słaby(czyt. wąski) bo ma 17k kilometrów, od nowości nie wymieniany, no ale i tak raczej nie powinno to tak słabo iść, czyli jeszcze słabiej niż na seryjnym wariatorze. Proszę was o jakieś rady, zła regulacja, wina paska?..
Pozdrawiam.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:
Jak masz cylek seria chiński z przyblokowanym oknem wydechowym ,to już nic z niego nie wydusisz, a pasek wymień bo na wyjechanym pasku też nie nawojujesz, centralkę też by wypadało zmienić na co najmniej średnią

*

rozumiem Cię ale problem w tym, że pogorszyło się przyśpieszenie i v-max, powinno się zwiększyć v-max lub przyśpieszenie, a tu jest gorzej niż było, sprężynke jutro wymienie na Stage6 Medium czarna, pasek też kupie i wymienie jutro.

Czyli mówisz że po wymianie cylindra np, z yamahy aerox lub peugeot speedfight bo tu chyba są odblokowane, znacznie zwiększy się moc?

Pojazd:
Jeśli masz tak jak na foto ,fabrycznie tak blokowali czy-to-normalne-ze-okno-wydechowe-jest-tak-zrobione-t359225.html ,teraz na allegro cylki china są już bez tej blokady,po jakiej kolwiek ingerencji w napęd skutera trzeba sie liczyć z ponowną regulacją napędu co niesie za sobą dodatkowe koszty

*

jutro ściągne tłumik i sprawdze

-- 10 maja 2014, 17:27 --

Tak więc, zamontowałem sprężynke dociskową na sprzęgło, twardość - medium. Niestety jak za części za taką cene bardzo mało odczuwalne efekty. Macie jakieś rady, co do regulacji? Wydaje mi się, choć nie jestem pewny, że na seryjnej sprężynce było lepiej.
A i sprawdzałem cylinder przy wyjściu do wydechu, niestety mam zablokowany.

Pojazd:
tomeksz1044 pisze:
A i sprawdzałem cylinder przy wyjściu do wydechu, niestety mam zablokowany.
To i efektu nie będzie, kup jakąś używkę cylek w dobrym stanie, lub nowy jak masz hajs.

*

zrobiłem porting, praktycznie nic nie dało
temat do zamknięcia

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]