Dzisiaj jest 11 lut 2025, 12:46

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: TGB 101 s Orion
Witam !
A więc zacznę od samego początku. Pewnego dnia wyjechałem moim skuterem ( TGB 101s Orion 2T ) sie przejechać i zaczął mi się dławić no więc wróciłem do domu i problem leżał w uszczelniaczach na wale no i je wymieniłem, przy okazji cylinder, tłok, pierścienie no ogólnie cały ten komplecik oraz kompletny wario i pasek napędowy. Gdy już go złożyłem nie chciał palić i szukałem winy aż ją znalazłem i było to elektryczne ssanie , zamówiłem i po 2 dniach miałem na miejscu , założyłem tą część i odpalił na dotyk za pierwszym razem i postanowiłem zrobić próbę jazdy no i tak zrobiłem. Nie jechałem daleko i wszystko okejos chodzilo z wyjątkiem tego że na starcie nie miał mocy ruszać ale jakoś tam się rozbujał i po chwili było ok nie jest to wina ciężkich rolek bo mam takie same jak przed naprawa ( wtedy to przy ruszaniu kopał dziury). Jak pojechałem w dłuższą trase to po ok 10 km zaczął tracić moc i dawałem mu takie lekkie przygazówki żeby mi nie zdechł , na chwilę pomogło ale i tak zgasł. Przez chwile miałem problem z odpaleniem, wziąłem go na stopki centralne po jakimś czasie i w końcu odpalił i trochę mu po gazowałem na tych stopkach ( chodził dobrze ), wsiadłem na niego chce ruszać a on nie ma mocy ruszyć ani się rozpędzić bo się dławił i na wyższych obrotach przygasał po chwili takiej jazdy na przygazówce odżył i jechałem już nim normalnie. Wróciłem do domu i zmieniłem mu świece chwile pochodzi i gaśnie ( nie pomijając tego że nadal przy ruszaniu nie ma mocy).

Co to może być ?? Ja już normalnie nie mam pomysłow. Mam takie przypuszczenie że może to być problem z wałem bo jest lekko krzywy ale nie dużo. Przed naprawa nawet nie zwróciłem uwagi czy jest prosty czy nie. Też słyszałem że wyszła taka seria że po iluś tam tys km wał sie zrywa czy to może być zmęczenie materiału i sam się z krzywił ? I dązy do tego żeby się zerwał?

Proszę o wypowiedzi osób znających się na tych maszynkach lub tych, którzy mieli taki sam lub podobny problem bo takie zgadywanie a może to a może tamto to ja tak samo moge zgadywać i wymieniać wszystko pokolei a to nie o to chodzi bo to wyrzucanie kasy w błoto.

Z góry dzieki za jakiekolwiek rady :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]