Dzisiaj jest 24 lut 2025, 15:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Yamaha Aerox
Siemano.
Mój kolega ma zamiar kupić sprzęgło Hebo R Racing dobre jest to sprzęgło ?
Do tego sprzęgła podejdą sprężynki sprzęgła Malossi/Stage6 ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Dobre sprzęgło, porównywalne do Tec Evo Racing, osobiście wybrałbym Polini For Race 3g, aczkolwiek te sprzęgło jest dobre.

Swap Piaggio Zip2 AC
* Dr Evo 70
* Tecnigas Triops
* Top Racing Evolution NG
* Top Racing NG
* Malossi MHR Team VL 13
* Stage6 CNC
* NTN Metal C3
* Polini Evo 20k
* Tec Pro Black Edition 21mm
* Stage6 Sport Pro
* Stage6 WingCooler R/T
* Malossi E5

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Redowa F12
Jakub03 pisze:
Dobre sprzęgło, porównywalne do Tec Evo Racing, osobiście wybrałbym Polini For Race 3g, aczkolwiek te sprzęgło jest dobre.

Porównywalne ??
Miałeś je kiedyś w ręce ?
Mam je i Tec sie do niego nie umywa :D
Tec to wredna.. tania i beznadziejna podróbka Hebo R której jakość budzi wiele zastrzeżeń
Hebo to bardzo dobre sprzęgło ;)
polecam jak najbardziej a sprężynki stage6 od sprzęgła Torque control MKII podchodzą bez problemów ;)
(sa krótsze od seryjnych ale podchodza sprężynki do serii mogą być troche za długie :/ )
Tyle w temacie
Zapraszam do Malagi

http://forum.mieloch.pl/redowa-f12-and-italjet-dragster-twinkit-by-maniek-97-t306585-120.html

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Widzisz, akurat miałem oba sprzęgła w ręku, wiem jaka jest ich jakość i nie mów, że Tec jest marną podróbką i jest beznadziejny, bo nie wiesz co piszesz kolego.. Ja na tym sprzęgle jeździłem chinolem 4t, teraz w moim setupie również zagościło, 1000km nie robi na nim żadnego wrażenia, nie wiem jakiego tec'a miałeś w rękach, bo jedynie czym się różni od Hebo, to, że ma mniej chropowate okładziny, nic po za tym, oba sprzęgła są dobrej jakości, wiem co mówię, a jeżeli coś Ci się nie podoba w Tecu, bo ktoś tak napisał, to zachowaj to dla siebie, bo masa ludzi używa tego sprzęgła i nie narzeka, teraz Hebo to nie Hebo, firma produkuje słabe części, wystarczy wziąć pod uwagę cylinder kupiony tydzień temu do Hondy HM kolegi, hebo sport 50.. Niedoróbki w kanałach, tłok, który na swojej górnej powierzchni miał jakieś czarne kropki lekko wyczuwalne pod palcem, zabezpieczenia sworznia zginające się w palcach.. Mam wymieniać dalej? Hebo to jest obecnie badziewie, nie są to te same części co kiedyś, np. dzwony znam 3 przypadki ludzi, którzy kupili nowy dzwon Hebo, który był krzywy i po jego założeniu skuter na kołach kręcił 10tys. obrotów i nie jechał.. Sprzęgło jest wykonane dobrze, nie powiem, że nie, ale i tak nie ma co porównywać do tego, co było kiedyś. :)

Swap Piaggio Zip2 AC
* Dr Evo 70
* Tecnigas Triops
* Top Racing Evolution NG
* Top Racing NG
* Malossi MHR Team VL 13
* Stage6 CNC
* NTN Metal C3
* Polini Evo 20k
* Tec Pro Black Edition 21mm
* Stage6 Sport Pro
* Stage6 WingCooler R/T
* Malossi E5

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Redowa F12
Jak kupują nowe hebo gdzie teraz jakość spada to sie nie dziwie i tak miałem to sprzęgło w ręku i okładziny się szybciej zużywają niż na hebo (inne materiały ) i reszta też jest z innego materiału
I masz sprzegła Hebo N i Hebo R
Do teca nic nie mam ale Hebo vs Tec wygrywa Hebo ;)
dlatego jeżdże na hebo nie na tecu :P

O ile ktoś nie kupi podróbki z allegro xD
A to jest dopiero prawdziwa china i podróba

A ludzie polecają Tec bo za te cene nic lepszego nie kupisz i z tym się zgodzę
Przy chińczyku 4t to dużych przeciążeń nie miało ;)
Sam mam gaźnik Teca i sobie chwale mimo że inni mówią że gówna
a podróbka bo podróbka podrabiają inne produkty i dają własna markę zresztą dobrze robią bo robią konkurencję dla firm typu stage6 malossi polini itd

Cytuje recenzje tego sprzęgła : "Sprzęgło TEC Racing.
Najgorsze sprzęgło jakie miałem. Totalny syf, zużywa się niesamowicie szybko, jest strasznie delikatne i nie warte nawet tych 140zł jakie kosztuje." by https://www.facebook.com/FamousBBRox

Forum nie jest od kłótni mamy pomóc chłopakowi wybrać więc mu napisałem opinie a wybór i tak należy do niego

http://forum.mieloch.pl/redowa-f12-and-italjet-dragster-twinkit-by-maniek-97-t306585-120.html

Pojazd:
Ludzie o czym wy piszecie ,firma Hebo padła 3-4 lata temu, miało się coś urodzić pod nazwą HRS z produktami Hebo ale też to dostało w łeb, to co pojawia się na rynku to są końcówki magazynowe do których ktoś gdzieś się dokopał i jeszcze to próbuje spieniężyć [tkzw czyszczenie magazynów]zanim jeszcze nie zapomniano że w ogóle taka firma istniała.Mam sprzęgło Hebo N kupione 4 lata temu, ślady zużycia okładzin na nim minimalne, to że ktoś kupił krzywy dzwon lub nie dorobiony cylek to tylko cwaniactwo sprzedawców którzy reklamowany towar który powinni odesłać do producenta próbują ponownie opchnąć, bo sami umoczyli kasę i niema komu tego zareklamować.[Hebo]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]