Dzisiaj jest 11 lut 2025, 17:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Skuter - Aprilia Sr50
Siemka mam problem z Aprilią SR50 bo przez pierwsze 10 / 15 min jeżdżenia ładnie jeździ, reaguje na gaz itp ciągnie 70 - 80 km/h ale jak już się rozgrzeje dobrze to słabiej reaguje na gaz, powyżej 50 prawie nie przyspiesza i takjakby wszystko zależy od startu bo jak się od początku przekręci manetkę do końca to pójdzie i ponad 70 ale jak już się zwolni do zakrętu i za zakrętem doda się gazu to baaaardzo wolno przyspiesza i nie słychać praktycznie zmiany w obrotach... Mam rolki motorforce 6,5 g i sprężynę centralną malossi czerwoną + torision control no i pasek te rzeczy były nie dawno wrzucone i na 100 % są ok, miał ktoś coś podobnego ? Mógłby ktoś mi pomóc ? Mam pewną teorię .. między przeciwtalerzem wariatora a paskiem albo między wariatorem i paskiem mogłabyć jakaś podkładka ?

-- 24 maja 2014, 21:27 --

Mam kolejne spostrzeżenia po jeździe .. momentami skuter kręci wysokie obroty ale dostaje jakby wibracji i nie przyspiesza. Ale to nie wyjaśnia i tak całej sprawy bo czasami poprostu obroty maleją i nie chcą wzrosnąć, jakby nie miał siły ... poprzednie rolki mialy 7,5 gr i mial mula na starcie ale szafę zamykał, teraz na zimnym jest idealnie pierwsze 10 min jest super, 5 min oczywiscie spokojna jazda ale potem mozna troche przycisnac to ładnie idzie bo 75 i sie rozpędza a po godzinnej jezdzie na starcie z tego samego miejsca rozpędza się do 50/60 i lipa dalej nie chce .. nie wiem .. sprzęgło się przegrzewa i od ciepła centralka traci właściwości ? pasek po rozgrzaniu robi się elestyczny i nie wchodzi do końca ? Chcę wykluczyć "koniec cylindra" ...

Zapraszam do mnie:) --> aprilia-sr50-by-konrii98-t362938.html a potem ...
Obrazek

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd: aprilia sr 125 2t
nie napisałeś nic o silniku. gaźnik, wtrysk?

Nie jeździj szybciej, aniżeli twój anioł stróż potrafi latać

**
Awatar użytkownika

Silnik morini, jak w dziale.
Gaźnik.
13 tyś przebiegu

Obrazek

*
Awatar użytkownika

Pojazd: aprilia sr 125 2t
jeżeli masz taką możliwość sprawdź kompresję na rozgrzanym silniku wtedy będzie można wykluczyć cylinder. Ja mam na wtrysku i podobny problem miałem niedawno z tym że samo mu przeszło co było nie wiadomo :P

Nie jeździj szybciej, aniżeli twój anioł stróż potrafi latać

**
Awatar użytkownika

Ok, podlecę gdzieś jutro i sprawdzą mi na szybkości, bo nie mam manometra, przy okazji wymienię świecę. Zastanawia mnie jeszcze sprzęgło i pasek.. bo na początku po wymianach było ok ale jak się już wszystko "ułożyło " to gorzej..

Obrazek

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]