Hej witajcie wszyscy mam do Was sprawę gdyż iż ponieważ ależ padł mi tłok w RS 50 '96r AM6 No i postanowiłem go wymienić od razu okazało się że coś wpadło do silnika i przerysowało gładź cylka(nicasil) i przejechało po tłoku tak więc zamówiłem MOTOFORCE ALUMINUIM 50 gdyż wał był seria to nie chciałem jej wysilać a osiągi w granicach 110km/h mi wystarczały(licznikowe) Ale po tym jak po złożeniu na nowym zestawie nie chciała odpalić bo nie miała iskry mechanik odkręcił magneto(czy jakoś tak) i zaczął obracać nim ręką ale ono blokowało się rozebrał wał... Okazało się że posypało się jakieś łożysko igiełkowe i wpadało do Cylka rysowało i wypadało przez tłumik... Tak więc teraz bd do zakupu również wał... I tu generują się moje pytania:
1.Po złożeniu na starym wale(upsutym) kompresja MF wyniosła 6atm. czy po wymianie na Top Racing Evolution ng wzrośnie?
2.Czy wał Top Racing evolution ng jest dobry do RS serii w przyszłości ew 80ccm?
3. Czy po dotarciu całości wzrośnie kompresja?
edit 4. Czy spalanie zmaleje bo na starym cylku jak zaczął się psuć(jak padła całkiem 2atm) za 20zł zrobiłem coś około 60km normalnie przy spalaniu 4l/100 robiło coś koło 100 właśnie?
5. Dajcie mi opinie o Motoforce alu 50 i o tym wale top racing evo ng AM6 Z góry dzięki MotoManiaki

Jeśli zły dział prosiłbym o przeniesienie ;)