Dzisiaj jest 16 sie 2025, 13:30

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Hej witajcie wszyscy mam do Was sprawę gdyż iż ponieważ ależ padł mi tłok w RS 50 '96r AM6 No i postanowiłem go wymienić od razu okazało się że coś wpadło do silnika i przerysowało gładź cylka(nicasil) i przejechało po tłoku tak więc zamówiłem MOTOFORCE ALUMINUIM 50 gdyż wał był seria to nie chciałem jej wysilać a osiągi w granicach 110km/h mi wystarczały(licznikowe) Ale po tym jak po złożeniu na nowym zestawie nie chciała odpalić bo nie miała iskry mechanik odkręcił magneto(czy jakoś tak) i zaczął obracać nim ręką ale ono blokowało się rozebrał wał... Okazało się że posypało się jakieś łożysko igiełkowe i wpadało do Cylka rysowało i wypadało przez tłumik... Tak więc teraz bd do zakupu również wał... I tu generują się moje pytania:
1.Po złożeniu na starym wale(upsutym) kompresja MF wyniosła 6atm. czy po wymianie na Top Racing Evolution ng wzrośnie?
2.Czy wał Top Racing evolution ng jest dobry do RS serii w przyszłości ew 80ccm?
3. Czy po dotarciu całości wzrośnie kompresja?
edit 4. Czy spalanie zmaleje bo na starym cylku jak zaczął się psuć(jak padła całkiem 2atm) za 20zł zrobiłem coś około 60km normalnie przy spalaniu 4l/100 robiło coś koło 100 właśnie?
5. Dajcie mi opinie o Motoforce alu 50 i o tym wale top racing evo ng AM6 Z góry dzięki MotoManiaki :mrgreen:

Jeśli zły dział prosiłbym o przeniesienie ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia sr 50
1. Kompresja wzrośnie tylko nie na cylku tylko w skrzyni korbowej co może poskutkować lepszą reakcja na manetkę
2. Top racing starczy nawet do racinga więc sie nie martw
3.po dotarciu powinna wzrosnąć bo wszystko się do siebie dopasuje
4.Niektórzy mówią ze właśnie jak traci kompreche to pali więcej i na nowym zestawie po dotarciu będzie mniej palił nie jestem pewien ale u mnie na starym cylku nominalnym przy kompresji 6 bar palił tyle co teraz na malossim sporcie
5.O cylku nic ci nie powiem ale wały Top są naprawde dobre

Malossi sport 70 (tłok vertex)
Łożyska NTN C3
Polini speed control (Rolki 4,5g)
Naraku black edition
Laser x-pro
Dellorto17.5
Str8 lexus style

*

Pojazd:
Dzięki wielkie wreszcie kilka konkretów :) Pozdrawiam :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]