Dzisiaj jest 21 lut 2025, 12:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Derbi Senda Drd Racing 08r
Witam

Mam problem z aeroxem, zamontowałem w nim cylinder Malossi Sport 70 i skuter nie chce na nim jeździć. Na seryjnym filtrze powietrza dusi się i ledwo co jedzie. Po zamontowaniu filtra stożkowego( zwykły siatkowy) skuter zaczyna ładnie przyśpieszać i wkęcać na obroty, lecz przy 50km/h na robi buu i zaczyna przerywać. Proszę o pomoc w regulacji, ponieważ nie wiem czy szukać przyczyny dalej w gaźniku czy może elektryce. Dodam, że do tych 50km/h ma bardzo dobre przyśpieszenie.

Setup aeroxa:
- cylinder Malossi Sport 70
- wał Stage6 HPC
- gaźnik 17.5 z dyszą 90
- wydech Stage6 Pro Replica
- wariator Stage6 Sport Pro
- sprzęgło Hebo R
- rolki 5.3
- sprężyna plini niebieska
- filtr stożkowy

Z góry dziękuje za pomoc.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:
Zabezpieczenie na środku iglicy,śruba od składu mieszanki wkręcona na max i wykręć najpierw o 1/4 obrotu,przejedź się i zobaczysz jak się zachowuje,następnie odkręć do 1/2 obrotu i znowu się przejedź i będziesz już miał porównanie które ustawienie jest lepsze,przy stożku gaźnik na minimalnej dawce powietrza czyli wkręconej śrubce składu mieszanki i tak łapie bardzo dużo powietrza,może być jeszcze możliwość że będziesz musiał dać większą dyszę 95 ,ale do tego dojdziesz po dłuższej jeździe gdy świeca zmieni kolor i inne ustawienia składu mieszanki jak i położenia iglicy nie pomogą

*

Pojazd: Derbi Senda Drd Racing 08r
Pobawiłem sie trochę z regulacją tego aeroxa i tak na dyszy 90 nie chciał zbytnio jeździć testowałem różne kombinacje i nie dało się go wyregulować. Założyłem dyszę 75 i seryjny filtr wraz ze zwężką i skuter od razu zaczął lepiej wkręcać się na obroty. Start ma w miarę dobry wkręci się na obroty lecz zachwile złapie muła. W tym czasie słabo reaguje na gaz, ale gdy złapie obroty tak przy 55km/h zaczyna ładnie ciągnać. V maxu nie testowałem bo aerox na dotarciu. Jak myślicie bawić się dalej gaźnikiem czy może napędem? Dodam, że na tej dyszy skuter nie przerywa ani nie dusi się.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]