Dzisiaj jest 19 lip 2025, 1:06

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Nrg przerywa
*

Pojazd:
Siemano. Dziś przyśpieszałem/opóźniałem zapłon w moim nrg za pomocą klinka wału. Z początku miałem przyśpieszony, chodził idealnie. Spróbowałem opóźnić, zaczął przerywać więc z powrotem przyśpieszyłem i od razu zmieniłem sprzęgło. No i dzieje się tak, ze startu jest ok, tak do 30 - 40 km/h, pozniej przerywa i nie ma mocy do ok 60 - 70 km/h, pozniej znów jest ok i leci do końca. Gaźnik mi nie reaguje na regulacje. Jaki może być powód ?

-- 8 lip 2014, o 23:29 --

A i zmieniłem świece, raczej jest dobra, miałem ją w garażu. Pogazowałem na hamulcu, przerywa coś w stylu lekkiej odciny i poleciała iskra z tłumika. Nie dawno, jakies 400 km temu był robiony szlif. przed szlifem normalnie gaźnik reagował na regulacje, czyszczony był kilka razy.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Sfera NSL 50 <3
Mówisz ,że do 60-70 muł ,a potem leci do końca i 400km temu szlif to powiedz kiedy go dotarłeś ?

WBIJ DO GILERKI
gilera-gsm-50-supermoto-ebs050-t405481.html

*

Pojazd:
A prosi Cie ktos o porady w docieraniu? Mozliwe ze zrobilem wiecej km, nie pamietam dokladnie, ale fakt docieranie bylo krotkie. I nie, nie ma mula do 60-70, tylko od 30-40 do 60-70 i mul jest przez to ze przerywa, wczesniej bylo ok.

-- 9 lip 2014, o 12:08 --

A prosi Cie ktos o porady w docieraniu? Mozliwe ze zrobilem wiecej km, nie pamietam dokladnie, ale fakt docieranie bylo krotkie. I nie, nie ma mula do 60-70, tylko od 30-40 do 60-70 i mul jest przez to ze przerywa, wczesniej bylo ok.

*
Awatar użytkownika

Pojazd: E46 & Aerox
Miałem to samo w swoim NRG przerywał na danych obrotach. Sprawdź kolor świecy obstawiam, że jest czarna - za dużo paliwa. Pewnie musisz dać mniejszą dysze.

Co do docierania, nigdy nie docierałem żadnego cylka po szlifie i nigdy mi nie spuchł tłok. Jak nowy to ok trzeba dotrzeć ale jak gościu który Ci robił szlifa zrobił to porządnie - zna się na rzeczy to tłok nie puchnie nie przyciera się ani nic z tych rzeczy.

Obrazek
Klikaj ==> Roxana <3 Forum <==
Klikaj ==> Sztos factory Yamaha Aerox Project <3 Facebook <==

Składnie silników, regulacja, tuning, naprawa. Pomorskie, okolice Gdyni.
Klikaj ==> Kontakt poprzez FanPage <==

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]