Dzisiaj jest 12 lut 2025, 8:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Romet 777
Siemka, nie działają mi zwykłe światła, za to postojówki i długie działają. Już raz tak miałem. Wtedy wymieniłem oprawki na nowe. A teraz znowu to samo... Czy to może być wina braku bezpiecznika przy akumulatorze? ;d jaki tam przychodzi bezpiecznik? Skuter to romet 777 4t. Najlepsze jest to że długie i postojowe świecą :D

Romet 777 4t, 50-tka, full seria! :D

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Zipp Basic
Miałem dokładnie to samo pomaga wymiana żarówki ponieważ te co są produkowane maja kiepskie styki i z czasem robią się jak guma i nie przewodzą prądu . ewentualnie aby sprawdzić czy u ciebie to jest na pewno to możesz rozkręcić lampę i poruszać żarówka i wepchnąć ją głębiej , jeśli to nie pomoże to gdzieś w elektronice ci poszło może na kostkach nie stykać albo kabelek się przerwał może to być nawet głupie nie stykanie na włączniku . Problem nie powinien być kosztowny lecz czasochłonny . Brak bezpiecznika nie powinien być temu winny chociaż ja bym na twoim miejscu go założył ponieważ łatwo możesz sobie akumulator zniszczyć .

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Zip 2
Cała metalowa powierzchnia żarówki przewodzi prąd, więc wciśnięcie jej nie rozwiąże problemu, chyba, że jest wyrobione gniazdo, to inna sprawa. Wymień żarówki na lepsze jakościowo, gdyż te chińskie mają strasznie słabe zwoje i pękają na dziurach, a z przodu jest żarówka 2 zwojowa, gdy jeden zwój jest przerwany to nie masz krótkich, lub długich świateł. Bezpiecznik przy akumulatorze jest odpowiedzialny za ładowanie, bez niego nie masz ładowania, chyba, że w tym modelu jest inaczej, ale w większości chinoli za to on odpowiada, jeżeli jednak żarówki całkowicie nie świecą i często się do zdarza to czeka Cię wydatek rzędu 9-15zł między innymi regulator napięcia.

Swap Piaggio Zip2 AC
* Dr Evo 70
* Tecnigas Triops
* Top Racing Evolution NG
* Top Racing NG
* Malossi MHR Team VL 13
* Stage6 CNC
* NTN Metal C3
* Polini Evo 20k
* Tec Pro Black Edition 21mm
* Stage6 Sport Pro
* Stage6 WingCooler R/T
* Malossi E5

*

Pojazd: Romet 777
Bo to już 2 para żarówek :D mam te takie bańkowe. Najpierw miałem 25W, bo wcześniej wymieniałem, ale zauważyłem później, że na początku były 35W (a one też nie świeciły). No to znowu kupiłem 35W, poświeciły kilka dni i znowu dupa. I mówisz że to regulator napięcia? Postaram się zakupić nowy :D najlepsze jest to, że żarówki nie mają przerwanych zwojów :(

Romet 777 4t, 50-tka, full seria! :D

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]