Dzisiaj jest 06 lut 2025, 10:22

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: tgb 303rs
Cześć :mrgreen: forumowicze z mielocha. Nie dawno kupiłem skuter Tgb 303rs setup:
-Cylinder Airsal 70 sport
-Gaźniki były różne do tego cyla china 12,china 16 i china 21na wszystkich był taki sam v-max 80 km\h(ale w najbliszym czasie wpadnie dell'orto 19 albo 21)
-wał seria
-łożyska seria
-wariator polini speed control albo hi-speed nie pamiętam dokładnie
-pasek dayco
-rolki 5g
-dzwon seria tak totalnie spalony żę zielony cały
-sprzęgło seria
-sprężynki sprzęgła seria
-sprężyna centralna seria
-Ciekawostką jest przekładnia zaczerpnięta z aprili sr morini
-wydech tecnigas rs kev
I moje pytanie to czemu taki słaby v-max moduł odblokowany co moge zmienić żeby zapierdalał i nie zbankrutować prosze o szybki odpowiedzi jeśli ktoś odpowie to w najbliszym czsie dam zdjęcie skutera albo nawet filmik jak jeździ.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: TGB
prawdopodobnie przełożenia. swoją drogą jeśli nie chcesz zbankrutować i wydawać kasę na nowy wał który niedługo padnie jak każdemu w tgb proponuje wymienić łożyska.

*

No łożyska już troszke słychać :cry: ale póki walczy to będę jeździł jak padną to zmienie. Orientuje się ktoś ile zembów mają przełożenua apki sr'ki morini bo jeśli wiele się nie różnią to rzeczywiście może być przyczyną a tuningowe przełożenia są do kupienia jakieś chińskie bo średnio mnie stać na te z poliniale może wpadną jakieś pieniądze albo jak ktoś ma jakieś używane to piszcie. I mam jedno pytnie ile musi być obrotów dzwonu na jedne obrót koła żeby stwierdzić że są zablokowane albo nie też myślałem o tych przełożeniach ale myślałem że "jezu od apki to już pewnie MOC BĘDZIE!!!"

Awatar użytkownika

Pojazd:
damiannn pisze:
prawdopodobnie przełożenia. swoją drogą jeśli nie chcesz zbankrutować i wydawać kasę na nowy wał który niedługo padnie jak każdemu w tgb proponuje wymienić łożyska.

No chyba niy xD
Mój ma prawie 12k i jeszcze trzyma

*

Pojazd: TGB
Dawidovvy pisze:
No chyba niy xD
Mój ma prawie 12k i jeszcze trzyma

no bo wymieniłeś łożyska?

mój ułamał się na pół, skuter bez blokad + leovince zx..
koledzę również, tyle że sama seria bez blokad

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio NRG Power
Od zawsze powtarzam na tym forum, że Airsal Sport to żałosny cylinder, który prawie nic nie daje, ale jak zwykle znawcy ze mną dyskutują, że nie mam racji. Tutaj w praktyce widać. 80km/h na tym cylindrze to coś normalnego, on praktycznie ma takie same kanały jak seria, tylko większa pojemność. Nic więcej. Jak chcesz mieć moc to zainwestuj w mocnego sporta - Dr Evo, Top Trophy, Motoforce Sport.

Piaggio NRG Power 08'
*Stage6 Racing MKII
*Yasuni Carrera 20
*Jasil High-Tech
*Stage6 PWK 26mm
*Króciec Stage6 R/T
*Wariator Stage6 R/T
*Sprzęgło Stage6 T/Q MKII
*Dzwon Stage6 R/T
*Pasek Stage6 Pro
*Malossi E13

*

U mnie na liczniku jest 6000 km ale to jest 2004r więc pewnie już licznik ktoś zdążył cofnąć :/ myślę że ma najechane 10tyś. Kilometrów albo nawet 12. A teraz czekam na kasę i kupuje dell'orto 19. I może wpadnie adapter kiery bmx od bostera bo znalazłem okazje tnt w chromie za 40zł w stanie bdb miał ktoś adapter od bostera w 303rs bo słyszałem że pasuje idealnie, myślałem też o mostku jakimś od roxa ale jest toche dłuszy i przez to kiera będzie wysoko i będzie dziwnie wyglądać a mi chodzi o to żeby była nisko miał ktoś tak zrobione jak tak to prosze o jakieś odp albo nawet fotki :D

-- 12 lip 2014, 14:07 --

NaidiX pisze:
Od zawsze powtarzam na tym forum, że Airsal Sport to żałosny cylinder, który prawie nic nie daje, ale jak zwykle znawcy ze mną dyskutują, że nie mam racji. Tutaj w praktyce widać. 80km/h na tym cylindrze to coś normalnego, on praktycznie ma takie same kanały

A może jakiś porting mógł by go jeszcze uratować :ups:

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]