Witam
Jakiś czas temu zakupiłem sobie skuterek do przemieszczania się jest to mój pierwszy skuter wiec nie za bardzo ogarniam niektóre rozwiązania zastosowane w niem
Otóż ostatnio wziąłem się za odblokowanie go,
więc tak:
Skuterek MOTOBI Żbik 50 4t
W dowodzie jest : BAOTIAN BT49QT-7
zostało odblokowane:
Wariator
Zawirowacz spalin<-- odpiołem tylko rurkę od filtra powietrza ale nie odciołem go od tłumika
Moduł ( został przecięty różowy kabelek,nie wiem czy to dobrze ale tak ktoś na filmie pokazywał)
W gaźniku siedzi dysza #85
i gdy wyciągnąłem rureczkę z filtra powietrza skuter nie wchodzi na obroty( robi prpprprprprrprprpr tak jak by go zalewało dusiło nie wiadomo co )
gdy jechałem dochodzi do 20km/h i go dusi na każdym ząbku iglicy testowałem trzymając pełen gaz i w momencie gdy go dusiło kręciłem śrubką od powietrza zaczynając oczywiście od wkręconej śrubki po przez jej wykręcanie na każdym ząbku iglicy to samo i nie wiem co jest przyczyną skuter po prostej ledwie 50 idzie (jak włożyłem blokadę do filtra powietrza)
Proszę o pomoc... Sam nigdy nie miałem do czynienia ze skuterami raczej z maszynami wyczynowymi a tam gaźnik to całkiem inna bajka..
Z góry dziękuję.
Mam nadzieje że wszystko jasno napisałem. Pisze już na 3 forum bo nikt mi nie może pomóc