Dzisiaj jest 26 lis 2024, 0:21

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Honda Cr 80
Witam

Jakiś czas temu zakupiłem sobie skuterek do przemieszczania się jest to mój pierwszy skuter wiec nie za bardzo ogarniam niektóre rozwiązania zastosowane w niem :)

Otóż ostatnio wziąłem się za odblokowanie go,
więc tak:

Skuterek MOTOBI Żbik 50 4t
W dowodzie jest : BAOTIAN BT49QT-7

zostało odblokowane:

Wariator
Zawirowacz spalin<-- odpiołem tylko rurkę od filtra powietrza ale nie odciołem go od tłumika
Moduł ( został przecięty różowy kabelek,nie wiem czy to dobrze ale tak ktoś na filmie pokazywał)
W gaźniku siedzi dysza #85
i gdy wyciągnąłem rureczkę z filtra powietrza skuter nie wchodzi na obroty( robi prpprprprprrprprpr tak jak by go zalewało dusiło nie wiadomo co )

gdy jechałem dochodzi do 20km/h i go dusi na każdym ząbku iglicy testowałem trzymając pełen gaz i w momencie gdy go dusiło kręciłem śrubką od powietrza zaczynając oczywiście od wkręconej śrubki po przez jej wykręcanie na każdym ząbku iglicy to samo i nie wiem co jest przyczyną skuter po prostej ledwie 50 idzie (jak włożyłem blokadę do filtra powietrza)

Proszę o pomoc... Sam nigdy nie miałem do czynienia ze skuterami raczej z maszynami wyczynowymi a tam gaźnik to całkiem inna bajka..

Z góry dziękuję. :) Mam nadzieje że wszystko jasno napisałem. Pisze już na 3 forum bo nikt mi nie może pomóc :/

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:
Zenion pisze:
ale nie odciołem go od tłumika
odciąć i zaspawać dziurkę ,teraz to on nadal działa jak zawirowywacz.

*

Pojazd: Honda Cr 80
A myślisz że przez to go dławi jak wyciągnę rurkę z filtra powietrza ? jak jadę to do 20km/h dochodzi i stop :/

Pojazd:
Najpierw odetnij rurkę przy wydechu i niech jakiś ogarnięty spawacz ci tą dziurkę zaspawa, żeby tylko wydechu ci nie zaspawał.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]