Dzisiaj jest 12 lut 2025, 8:19

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Zipp Basic
Witam od bardzo dawna czesto mam problemy z napędem dokładnie chodzi o wariator . Już go wymienialem z 6-7 razy ale ostatnio przeszedł sam siebie i pytanie do was czy wiecie jak rozwiazać ten problem . Po przejechaniu około 200 km rolki są zupełnie do wymiany całe kwadratowe albo zupełny brak okładziny na tej tulejce odlatuje .. do tego slizgów wariatora już wgl nie było tylko szczątki w kapie mam ... wariator też do wymiany . czemu tak szybko mi się psuje wariator i to wszystko w srodku ? Rolki były malossi a slizgi polini wariator hebo . Markowe częsci a tak szybko się psują ? Pasek Kevlar ( na zwyklym to samo było ) Dodam że nawet po przejechaniu 2-3 km pokrywa i wszystko pod nią jest tak gorąca ze jak przyłożę kawałek taniego plastiku to się topi czemu się tak grzeje ? Silnik 4t 80ccm z głowica 80 ccm a mam docieranie wiec prędkosc srednio 40 rolki były 8,5g v-max raz sprawdziłem to było daleko za 80 km/h :(

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: coliber
jaka sprężyna centralna? może za twarda i dlatego sie przegrzewa? albo krzywe talerze korektora?

Cylinder Airsal Sport 80cc | Głowica 50cc | Agresywny Wałek Rozrządu | Gaźnik Keihin 24mm | Filtr powietrza Polini Air Box | Wariator Stage6 Sport Pro + rolki 7g Motorforce | Pasek Malossi X-Kevlar | Sprzęgło Seria

*
Awatar użytkownika

Sprężyna centralna próbowałem zmieniać ale to jest bardziej polepszenie samopoczucia niz komfortu jazdy wiec wstawiłem serie . kolektory proste dobrze chodzą gładko nie blokują sie .

**
Awatar użytkownika

Pojazd: coliber
cylinder się nie przegrzewa przypadkiem?
spotkałem się z topieniem się wentylatora wariatora i strasznym grzaniem przekładni, powodem było przegrzewanie się cylindra spowodowane gaźnikiem którego nie dało się wyregulować (uboga mieszanka), aż bagnet oleju się przytopił lekko.
To co wyżej + centralka stage6 medium i w przekładni bylo piekielnie gorąco i paski się rwały w strzępy

Cylinder Airsal Sport 80cc | Głowica 50cc | Agresywny Wałek Rozrządu | Gaźnik Keihin 24mm | Filtr powietrza Polini Air Box | Wariator Stage6 Sport Pro + rolki 7g Motorforce | Pasek Malossi X-Kevlar | Sprzęgło Seria

*
Awatar użytkownika

Silnik się nie grzeje mieszanka dobra kolor swiecy kawa z mlekiem dzisiaj sprawdzałem :P Silnik po tych 10 km jest ciepławy mozna normalnie dotknąć a wentylatorek też mi się topi :( ale mam teraz z bardzo dobrego plastiku to nawet wytrzymuje bo te chinskie to po 5 km były stopione ;(

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]