Dzisiaj jest 28 lis 2024, 16:36

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Aerox R
siemano aerox jezdil na seryjnych normalnie 75 dalem nowy wydech s6 pro replica i wario st sport pro i jezie 70 dalem tez do regulacj sprezynki srednie centralke medium i rolki 5 g

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Yamaha Aerox 2008r
Siema. dołączam się do tematu mi też spadł v-max. mam aeroxa 2008r. skuter przy dodaniu gazu na max wpadał na obroty a nie przyspieszał wiec pojechalem do mechanika i wymienił sprzęgło. pomogło lecz V-max spadł o jakieś 15km/h. mechanik powiedział że trzeba wymienic: pasek i rolki.
ja wymieniłem wariator na polini super speed evolution razem z rolkami (nwm jakiej wagi) i do tego pasek. ja nie zauważyłem żadnej różnicy po wymianie tych części.( moim zdaniem stare prawie wgl nie były zużyte) . taki sam v -max po wymianie wariatora i paska.
i jak zapalę z kopniaka to czasami zgaśnie jak nie dodam gazu, ale nie zawsze tak jest.
Nie wiem co dalej robic proszę o rady. byc może trzeba wyregulowac i rolki na ciężejsze

dodam że jak jadę około 70 to coś zgrzyta.( od tego czasu jak mam te nowe sprzęgło) jakieś chińskie wstawił.

-- 28 sie 2014, 19:36 --

pomaga ktoś tutaj?

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Ferro 803-2
Pomagać pomagają, ale opis "przy 70 coś zgrzyta" nie jest zbyt budujący do odpisania.. Gdzie zgrzyta?

Skoro gaśnie bez gazu to reguluj gaźnik.

*

Pojazd: Yamaha Aerox 2008r
Coś w środku zgrzyta. może pierścienie się zużyły. I jak to zaczyna zgrzytac to czuje jakby jakieś wibracje/ jakby coś tam zaczęło obcierac.

-- 28 sie 2014, 21:28 --

Po wymianie wariatora trzeba regulować gaznik? Bo jak wymieniłem cały wariator to właśnie wtedy zaczął czasami gasnac przy odpalaniu. Tzn. Odpalam i gaśnie . Jak doddam lekko gazu to nie gasnie.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]