Co do wario mam taki sam, ale regulacja może wyglądać inaczej, bo masz inny wydech, a to pod niego właśnie się reguluje rolkami, więc dobry efekt u mnie może być odwrotny u Ciebie.
Generalnie te rolki dają za free, bo im nie schodzą z magazynów, bo są za ciężkie na serie 50cc
7.7g dobre będą na cylindrze typu s6 racing mkii. Wtedy moc obrotowa z cylka będzie proporcjonalna do obrotów wariatora, bez ślizgania się paska na koło.
Teraz do sedna. Nie napisałeś o najistotniejszych częściach. Jaki gazior masz do tego filtra powietrza/cylindra i jakie sprężynnki na sprzęgle?
1. Jeśli są seryjne wymień na twardsze +2000 , albo jeszcze twardsze. Załóż je i przejdz do następnego punktu.
2. Musisz sprawdzić na jakich obrotach twój cylinder osiąga maksymalną moc z tym wydechem. (Nie myl maksymalnej mocy obrotowej z maksymalną ilością obrotów)
Przykładowo , jeśli twój cylinder szarpie na koło (przyśpiesza), przy 7000tyś obrotów, to wypadałoby wyregulować rolkami, mniej więcej takie właśnie, stałe obroty.
3.Kup rolki od 4g do 6g i uzyskaj najlepszą moc.
Ewentualnie spróbuj tak jak ja zrobiłem i był gicior
3 rolki 7,7g 16x13 z zestawu dołączonego do wariatora polini i kup jeszcze 3 rolki 2,7g albo 2,2g 16x13 i załóż je na przemian.
4.Ten twój filtr pewnie daje za dużo powietrza i trzeba będzie jeszcze regulować gaźnik, ale to można już zrobić na końcu.
Daj znać jak efekty i pomogę jeszcze wyregulować gazior.