Dzisiaj jest 15 lis 2024, 5:00

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Dwa kółka z silnikiem 125ccm
Cześć.

Zaglądam na to forum od jakiegoś czasu, coś tam już nawet napisałem, czas powiedzieć czym się kulam. Ano tak jak w temacie - Polski (Chiński ;-) ) niebiesko-srebrny ROUTER-ek, ten wielki (!), z silnikiem 4T. Rocznik 2010 z jedną wielką lampą z przodu. Mnie się podoba, jest inny.
Moc nie powala, ale mi służy do sprawnego poruszania się po mieście a do tego ten mały silniczek w zupełności wystarcza. Mnie nie kręcą szaleństwa, ma mi służyć jak najdłużej (o ile się da). Blokad chyba nie ma, bo na gaźniku nic i w wariatorze także nic. Bez problemu i dość szybko dochodzi do 55km/h. Silniczek spokojnie mruczy przy 6500obr/min. Starczy. To nie rakieta ;-)

Jak na razie co jakiś czas przeglądam to i owo (jak to po zakupie) i poprawiam/reguluję co tylko można. Póki co w miesiąc zrobione (samemu):
- wymiana oleju bo nie wiem kiedy był wymieniany; wolę na zapas to zrobić
- regulacja tylnego hamulca
- "zrobienie" przednich klocków żeby nie piszczały
- wymiana żarówki z przodu (bo nagle padły krótkie światła)
- wypranie filtra powietrza i ogólne wyczyszczenie wnętrza puszki
- wysprzątanie w napędzie pyłu z paska
No i dzisiaj:
- rozebranie gaźnika na czynniki pierwsze, wymycie, złożenie, regulacja (gaźnik tak prosty w konstrukcji że śmiech bierze :-D)
- regulacja zaworów (0,05/0,07)
- padła też przepustnica z membraną: znaczy się działać działa i nie ma dziur/pęknięć, ale guma się pofałdowała (zrobiła się za duża do miejsca gdzie siedzi) co dało taki efekt, że membrana nie unosiła się od razu po dodaniu gazu tylko po chwili; więc przy przyśpieszaniu silnik się chwilę dusił - dostawał powietrza ale bez paliwa. W efekcie - muł na starcie. Dziś przyszła nowa membrana (z iglicą) i po wymianie nie ten sam silnik. Wchodzi na obroty od razu, nie dusi się i ciągnie jak burza.

Co jutro? Nie wiem, pewnie coś znajdę ;-) i przejrzę. Pomału do przodu.

Obrazek

Ostatnio zmieniony 23 mar 2015, 13:34 przez Smok_Telesfor, łącznie zmieniany 1 raz

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Piaggio Sfera NSL 50 <3
Opisane fajnie ,ale nie ma co komentować za bardzo jak bez tunów :D

WBIJ DO GILERKI
gilera-gsm-50-supermoto-ebs050-t405481.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]