Dzisiaj jest 03 maja 2025, 18:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ello, mam problem ze sukterem Zipp Vega 125 (gy6 125 4t), komuś spalił się bezpiecznik ten przy akumulatorze więc zmostkował to i zostawił to tak , ja odkupując skuter nie wiedziałem o tym lecz zawsze podczas jazdy akumulator rozładowywał się (światła podłaczone są bez pośrednio i biorą zasilanie z aku nawet gdy skuter nie jest zapalaony świecą), jednak ostatnio odkryłem że cała izolacja kabla zielonego wychodzącego z iskrownika do kostki jest przegrzana i to ostro także kostka łacząca instalacje z iskrownikiem jest stopiona.

Kable wychodzące z iskrownika to zielony, żółty, różowy, wszystkie biegną bez pośrednio od kostki do regulatora napięcia. W obecnym stanie (zmostkowany bezpiecznik) gdy zapale skuter kostka i cały kabel zielony zaczynają sie mega grzać. Gdy odłączę regulator jest ok nic sie nie grzeje,

kable biegnące do regulatora jest ich 5 (prawdobnie dlatego że regulator jest przykrecony do plastiku a nie do masy, orginalnie tak jest) to różowy żółty zielony biegną i są one w jednej kostce jeszcze z czarnym i czerwonym (czerwony idzie bezpośrednio do aku i na nim jest bezpiecznik (zmostkowany) ale gdy założyłem normalny przepalił sie.

Bardzo prosze o pomoc co to może być, czy winny zwarciu może być regulator napiecia? Przeleciałem całą instalcje i nie ma żadnego kabla ani nic przetartego...

adi888881 pisze:
zrób tak jak mówi Krzysiek535, ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: romet 707
2

Ostrzeżenia: 2
Witam :D
Na sam początek zobacz w trzy tej stopionej kostce zobacz czy jakieś przewody się nie stykają
jesli nie zrób tak jak powinno byc czyli bezpiecznik normalnie nie żadne pierdolenie z ''mostkowaniem''
jeśli spali znowu bezpiecznik to powinien być chyba do wymiany regulator :)

Jestem dyslektykiem więc za wszystkie błędy Przepraszam :)

Zapraszam do Mojego ROMETA 707
bardzo-rzadki-chinol-czyli-romet-707-by-damian-707-t398967.html

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]