Dzisiaj jest 25 lis 2024, 0:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Ferro 803-2
Rolkami nie mam się co bawić, gdyż Next-R oddaje maksimum mocy przy 7600 obrotach, a u mnie obroty przy przyspieszaniu to 7500-8000, więc lepiej nie będzie. Na rolkach 9g jest super mułowaty, vmax = 74. Ludzie po zamontowaniu next-r + multivar mają vmaxy powyżej 85 (w tym samym modelu), więc co jest z moim nie tak?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stróż Forum

Pojazd:
skoro wiesz lepiej (a źle wiesz) to po co pytasz

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Ferro 803-2
Takie właśnie nastawienie "ekspertów" - nie zgodzisz się z czymś to nie jesteś godzien pomocy, tak? Nie szukam wskazania problemu tylko pomocy w dojściu do tego. Mam swój rozum i mam prawo nie zgadzać się z opiniami innych, tym bardziej jeśli to ja płacę za części proponowane przez innych (które mogą nic nie zmienić). Chcesz mi powiedzieć, iż po zmianie rolek na różne wagowo o 0.25g vmax wzrośnie mi o 10km/h? Jaką mam gwarancję? No żadną, dlatego proszę się nie obrażać..

Nie ma żadnych innych pomysłów?

Stróż Forum

Pojazd:
no ok więc daj sobie wytłumaczyć i zrób jak napisałem stronę wcześniej na samym dole-ja tak wyregulowałam rolkami, 0,25g to minimalna korekta jeśli czujesz że np. ma minimalny muł, ale 0,5g to już spora różnica...w moim przypadku sprawia że albo wjeżdżam pod górę z rezo albo bez. 9g to lepiej wgl. nie używaj bo to do serii za ciężkie. I NIE BÓJ SIĘ OBROTÓW wystarczy zobaczyć filmy na yt jak ludzie jeżdżą...np. na yasuni z gość miał przy max prędkości 9,8k rpm. do tego next-r nie oddaje full mocy przy 7,6k rpm tylko +- 8,5k.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2