Dzisiaj jest 01 gru 2024, 12:05

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
hej mam Daelim s-five na licencji hondy.

Robiłem remont nowy wał nowy cylek nowy gazior itd. generalny od zera. Po złożeniu wszystkiego do kupy brakuje iskry i rozrusznik sie nie kręci. Co mogłem zrobić źle ?

Paliwo dochodzi wiec to nie regulacja gaźnika poprostu brakuje prądu.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd:
Prawdopodobnie stało ci się coś z elektryką... Masz kolegę z podobnym modułem/skuterem? Podepnij od niego moduł i sprawdź czy jest iskra jak jest to przyczyną jest spalony moduł...
Jeśli nadal nie będzie iskry to zostaje ci tylko chyba stator i iskrownik... Może inni się jeszcze wypowiedzą i pomogą ja za bardzo pomysłów nie mam już :D , lub może masz uszkodzoną fajkę? Świeca nie ma przypadkiem nagaru? I jaki jest jej kolor?

*

Pojazd:
moduł był wymieniany. świeca jest nowa i nie ma koloru bo nie odpala mieszanki logiczne... czekam na pomysły

*

Pojazd:
włóż seryjny i będzie dobrze

*

Pojazd:
Przyczyną był iskrownik. Po zmianie na nowy skuter odpala ale teraz światła wariują. Swieciły przez chwile mocno normalnie a teraz słabo i przygasają.

Co to ?

*

Pojazd:
czasami może być regulator

*

Pojazd:
Więc powiem jakie są objawy:

Kierunki działają, stop działa klakson i rozrusznik czyli wszystko co zasila akumulator, bezpiecznik jest ok.

Sprawdzalem miernikiem całą instalację wszystkie kable przewodzą, z iskrownika jest to samo wszystko ok. Poprzedni iskrownik ktos tak założył że koło magneta przetarło kabel biały prawie całkowicie i kabel czerwony delikatnie ale napewno doszło do zwarcia bo dopuki sam bialy kabel był wycierany to swiatła były ale bardzo słabe a teraz ich nie było wogole. Iskrownik wymieniłem na nowy i kable sa całe.

powiedzcie mi co to zwarcie mogło popalić ? tylko regulator napięcia czy cos jeszcze ? bo nie działają swiatła i podswietlenie licznika, wszyskie przełaczniki sa sprawne sprawdzane.

*

Pojazd:
u mnie tak było jak kupiłem zły iskrownik, zobacz czy kablem żółtym i białym idzie napewno prąd (+)

*

Pojazd:
Idzie na 100 procent, sprawdzałem miernikiem całą instalację. Do samego regulatora jest napięcie w kablach. Iskra jest poza tym i skuter pali od kopa

-- 10 cze 2014, o 19:11 --

Przyczyną braku świateł i ładowania był znowu stator. Właśnie jestem w trakcie wymiany na nowy oryginalny :) cena 150 zł :/ ale przynajmiej oryginalny

*

Pojazd: Motor
Witam dzis wymienilem iskrownik poniewarz myslalem ze to wina iskrownika bo swiatla dawniej swiecily bardzo jasno pozniej juz ledwo co lepiej by latarka swiecila:D no i zaczelo sie wymienilem na nowy iskrownik kable wszystkie sie zgadzaja na starym w miare wszystko bylo ale na nowym niema swiatl sa ale tyci tyci jaza jedynie po odpaleniu i dodaniu gazu przez 3 sek swiecily mocno wlasnie pozniej juz tak jak by napiecie spadalo i wtedy ledwo co swieca jak by tylko sie zarzyly no i podswietlenie zegarow tez niema reszta wszystko wporzadku kieruniki ok postojowki od odpalac tez odpala normalnie czy moze ktos cos na ten temat powiedziec czekam na odp motor to skuter 767 2007 rok

**

Pojazd: HONDA x8r-s
Examped
Po 1. Nie ten dział, jak sądzę masz rometa 767 a nie honde.
2. Jeżeli masz jakiś problem to zakładasz nowy temat.
3. Musisz sprawdzić czy masz żarówki o odpowiedniej mocy i to chyba oczywiste że przy zgaszonym silniku, bądź niskich obrotach światła będą się słabiej świeciły, w końcu w pierdzikach są prądnice (natężenie prądu wzrasta wraz z obrotami silnika) a nie tak jak w samochodzie alternator (natężenie prądu jest zależne od zapotrzebowania na prąd).

*

Pojazd: Motor
napisalem ze na niskich obrotach prawie wogole niema swiatel wlokna na niskich to tak tyci tyci swieca

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ]