Dzisiaj jest 30 lip 2025, 20:49

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd: yamaha aerox
witam ostatniego czasu wymieniałem łożyska na wale 1500km temu skf c4 metal i już je słychać jaki powód tego może być? dodam ze jak złożyłem silnik [odprężyłem wał to lekko chodzil] założyłem magneto to ciężko łapiąc za wał było przekręcać,kręcąc manetem było uczucie kompresji. myślałem ze tak musi być. w duzy karter łożysko nie chciało wejść wiec podgrzełm karter natomiast w mały weszło bez rozgrzewania płynie [czy ten karter jest do wymiany?
patrząc teraz na wariator jest lekkie bicie czy może być to krzywy wal i dlatego łożyska mi padają?? [padło te łożysko od strony wariatora gdzie jest widoczne bicie na wariatorze]

teraz pytania
czy muszę wymieniać mały karter
czy konieczna jest wymiana walu ale sadze ze tak
jakie łozyska c3,c4 teflon metal i jak najlepszej firmy które sa pewnie i wytrzymują przynajmniej 20k

chciałbym kupić wal wypełniany do 350 zł który jest wytrzymały i będzie trzymał anie złapie luzy po 4k

który lepszy? a może inne jakieś polecacie?

http://allegro.pl/gpmoto-wal-korbowy-to ... 46190.html
http://allegro.pl/wal-korbowy-top-racin ... 16762.html
http://allegro.pl/wal-korbowy-top-racin ... 90010.html
a może cos tańszego ale wypełnianego który spokojnie wytrzyma z cylindrem streetrace

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Bierz ten wał:
http://allegro.pl/gpmoto-wal-korbowy-to ... 46190.html
On spokojnie wytrzyma nawet cylki klasy High-End. Co do łożysk to wywal SKF bo to ostatnio szajs się zrobił. Kup np NTN. Jeśli wpadło Ci łożysko do karteru bez żadnego podgrzewania to znaczy że masz wyrobioną bieżnie łożyska czyli karter do wymiany. Drugie łożysko w jaki sposób wkładałeś?

Aprilia SR Factory - była
Aprilia Habana Custom - jest
Yamaha WR 125 X - była
VW Scirocco 76' Mk1 Cabrio - jest
Toyota Celica V GTi 16v - była
Honda Civic VI HB - była
Mitsubishi Eclipse 2G RS - był
Honda Civic VI HB - jest
Honda Prelude V VTi - jest

**

a czy jak dam 2gi karter mały od innego silnika minarelli to sie wszystko zgra razem bo czytałem ze tak nie moze byc jesli cos to tylko kompletne kartery bo inaczej 2 z innych silników sie nie zgraja mimo ze to i to minareli leżące lc. a co moze sie stac jesli założę nowy wał i łozyska do takiego karteru do którego wchodzi bez oporów łożysko??

wkładałem tak rozgrzałem lozyska w oleju i nabiłem je na wal i pozniej podgrzalem karter palnikiem [duzy i włozyłem wał z łozyskami ] i pozniej nalozyłem karter mały i skreciłem wszystko

gdzie moge dostac te tuleje ustawiajace kartery ? bo nie jestem pewien czy je mialem czy bez tego cos sie moze stac?

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Jeśli znowu wlozysz łożysko do tego uszkodzoneko karteru to znowu Ci się posypie. Karterów nie można zmieniać częściowo, można tylko cały ze względu na to że dwa różne kartery mogą nie mieć równej osiowości i możesz pokrzywić wał.

Aprilia SR Factory - była
Aprilia Habana Custom - jest
Yamaha WR 125 X - była
VW Scirocco 76' Mk1 Cabrio - jest
Toyota Celica V GTi 16v - była
Honda Civic VI HB - była
Mitsubishi Eclipse 2G RS - był
Honda Civic VI HB - jest
Honda Prelude V VTi - jest

**

a da sie to jakos inaczej rozwiazac ten luz na karteze pomiedzy łozyskiem? słyszałem o kleju do łożysk. bo teraz nowe kartery uzywane tez nie wiadomo w jakimstanie wydatek nowy wał i łozyska to kolejny wydatek to mnie przekracza moje mozliwosci to przeciez juz bardziej sie opyla 2 gi silnik kupic co z tym zrobic bo nie dosc ze mnie dobijaja ciagłe te naprawy to starsi cały czas pier*** ze kupiłem gowno zamiast nowego [oczywiscie chinczyka z salonu hondy heheh]

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]