Dzisiaj jest 12 lut 2025, 1:47

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Cześć,
Więc załamując ręce już drugi dzień chcę się podzielić z wami moim problemem, mam nadzieje że mi pomożecie.
Jest w sumie parę problemów bądź one się łączą.
1. Bez akumulatora ( nie podpięty plus i minus ) nie ma iskry.
2. Podepnę rozwalony aku ( taki jak na razie posiadam ) iskra jest, odpinam iskry niema.
3. Włączam światła przełącznikiem długie\krótkie skuter gaśnie \\ brak iskry.
4. Ogólnie jest brak świateł nie reaguje na przełączniki ( tzn, gaśnie) \ brak postojówek, z przodu z tyłu.
5. Nawet włączam kierunkowskaz to silnik przerywa jak jest zapalony i w końcu gaśnie \\ brak iskry
6. Na aku samochodowym podłączonym jak wciskam hamulec zapala się stop, RÓWNIEŻ postojówka i podświetlenie zegarów . ( jak to możliwe ?? )

Co może być grane ?? Założyłem nowy iskrownik, poprzedni uszkodziłem mechanicznie poprzez nieumiejętne ściąganie magneta :D

Temat ogarnięty dziś rano, winą był uszkodzony iskrownik, uszkodziłem go podczas dokręcania magneta , za daleko wkręciłem i przerwałem jeden kabel od miedziawy, zlutowałem wszystko git .:)
Domyślam się w takim razie że gdy odłączę aku to nie mam ładowania na zapalonym silniku i gaśnie?

W takim razie może być uszkodzony iskrownik ? zimny lut czy coś takiego ? wada fabryczna?

Czy mam gdzieś przebicie na masę ?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Nie wszystkie pojazdy odpalą bez akumulatora. Popytaj chłopaków co stuncą, maja na to swoje patenty.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]