Dzisiaj jest 10 sie 2025, 7:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd: Junak 305
Witam, na wiosnę bd rox. Więc china idzie na sprzedaż. Sprzedać według mnie jest teraz lepiej. Bo na zimę się przeprowadzam do domu. No a garaż będzie cały zawalony. Ojciec będzie dalej wykańczał dom i będzie latał w kółko do garażu po narzędzia. Przez to skuter może mieć trochę rys. Także lepiej sprzedaż w lepszym stanie wizualnym teraz. No i hajs na wykończenie domu też wpadnie. A rox może wpadnie gdzieś do szopki jak się wybuduje. Lub na lato samochód będzie stał na dworze a rox w garażu. No a więc do rzeczy:
Skuter to longjia exactly 2t.
Rok produkcji 2008r.
2 właściciel.
Przebieg prawie 7K.
Airsal sport 50, ma około 2K przebiegu ale tłok WM bo nie dawno rozsypało się łożysko korbowodu i trochę się przytarł cyl i poszedł tłok. No ale tej niemiłej niespodzianki nie trzeba mówić przy sprzedaży. I lepiej sprzedać do puki jeździ.
Gaźnik TK japan 16mm, był seryjnie ale niby wymieniłem co trochę podniesie wartość skutera.
Stożek WM
Centralka malossi czerwona
sprężynki top racing czerwone
nowy aku 5Ah
Mam też lasera ale go sb zostawię do roxa. Bo nie wiadomo czy kupię go z wydechem seryjnym czy yasuni xD
Też dorzucę 0,5l oleju Power 1 racing castrola, linkę do przypinania skutera i kufer. Ale to powiem jak przyjedzie dopiero kupiec. Oczywiście go podpucuję, polerka plastików, pomaluje seryjny wydech itp.
Więc ile brać za niego?
Jak sprzedam to podpisuje umowę daję papiery ubezpieczenie dowód i niech sb gościu robi co chce a ja do gminy zgłoszę że sprzedałem jak i do ubezpieczalni czy tak czy z gościem muszę pojechać i go przypilnować by przerejstrował i zmienił ubezpieczenie czy jak?
Tu jest fotka lecz sory że trzeba pobrać bo nie ma dobrej strony na foty :/
http://przeklej.org/file/ZCIaic/DSC.0683.jpg

Longjia Exactly 2008r. next Generic Trigger 2007r. now Junak 305 2016r.

ObrazekJunak 305 by Nikodem
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Where I am?

Facebook

Youtube

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd: E46/ Vega swap Piaggio 125
nikodem239 pisze:
Jak sprzedam to podpisuje umowę daję papiery ubezpieczenie dowód i niech sb gościu robi co chce a ja do gminy zgłoszę że sprzedałem jak i do ubezpieczalni czy tak czy z gościem muszę pojechać i go przypilnować by przerejstrował i zmienił ubezpieczenie czy jak?

Podpisujesz umowę i zgłaszasz nie do gminy a do Wydziału Komunikacji gdzie był zarejestrowany oraz do ubezpieczalni zgłaszasz sprzedaż a to czy on przerejestruje czy nie to Ciebie nie obchodzi, co do ceny to ciężko mi powiedzieć ale 1200 do nego możesz próbować :)

Zapraszam do obejrzenia mojego swapu, kiedyś siedział chiński 4t,następnie minarelli horizontal a teraz piaggio 125cc

post2459516.html#p2459516

maciej3290 pisze:
Prawda taka ,że doniczka była pełna i do baku się spuścił i mu dysze zalepiło

Pojazd: Punto 1.9JTD <3
Spisujesz umowe w dwóch egzemplarzach, dajesz kolesiowi Dowód i polisę OC. Nastepnie z umową udajesz sie do wydziału komunikacji wyrejestrować i z tą umowa jeszcze idziesz do ubezpieczani zgłosić sprzedaż. A co nowy właściciel zrobi czy zarejestruje czy nie to już Cie nie obchodzi.

Trzeba Zapier*alać :D

Awatar użytkownika

Pojazd: Junak 305
Dzięki za odp. A dowód i ubezpieczenie mu oddaję czy jak? I mi umowa do zgłoszenia tylko starczy?

Longjia Exactly 2008r. next Generic Trigger 2007r. now Junak 305 2016r.

ObrazekJunak 305 by Nikodem
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Where I am?

Facebook

Youtube

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Tak, w chwili sprzedaży masz obowiązek przekazać kartę pojazdu (dowód rejestracyjny i o ile nie przerejestrowałeś z poprzedniego właściciela to dajesz mu dodatkowo umowę spisaną z poprzednim właścicielem). Co do ubezpieczenia to może przejść na kupującego (jak jest bodajże ważne więcej niż pół roku to można było wystosować pismo do ubezpieczyciela o zwrot reszty, przedstawiając umowę sprzedaży. Musisz sprawdzić, bo przepisy ciągle się zmieniają).

Virtual Tuner

Pojazd: Fake.SM
Gummma pisze:
Tak, w chwili sprzedaży masz obowiązek przekazać kartę pojazdu

50'teczki nie mają karty pojazdu tak na marginesie :cool:

Awatar użytkownika

TexaS Zapomniałeś dodać to co dalej w nawiasie napisałem. Użyłem tego słowa, bo wiele osób używa go potocznie w stosunku do dowodu rejestracyjnego (tak na marginesie). Pozdrawiam.

Virtual Tuner

Gummma, Dobra, ale kolego 50'tka nie ma karty pojazdu więc piszesz normalnie Dowód rejestracyjny po co kogoś wprowadzać w błąd ?

Awatar użytkownika

TexaS Wiem o tym. Po prostu głupi nawyk, bo wielu ludzi nazywa tak dowód rejestracyjny. BTW nie mam zamiaru nikogo wprowadzać w błąd.

Virtual Tuner

Spoko luz nie ma ciśnienia :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ]