Dzisiaj jest 15 lis 2024, 5:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Awatar użytkownika

Pojazd:
Witam wszystkich, mam problem z którym mówiac szczerze borykam sie od 4 lat tylko zawsze to olewałem ale postawiłem sobie cel że to ogarne, a mianowice w mojej Aprilii w skrocie (nie wymieniajac gaznika, membran i wielu nie odgrywajacych w tym problemie roli czesci)

- wydech Laser X Pro
- wario Top Racing NG 4,5g
- przeciwtalerz Top Racing
- sprzegło RMS Racing
- dzwon Polini
- pasek Dayco Sport
- cylinder 50cc ori po portingu i szlifie (kompresja git)

Problem polega na tym że nie mam pojęcia jak wyosiowac ten wariator ponieważ po włożeniu jego i nałożeniu paska napedowego pasek wystaje z tulei o dobre 2mm w skutek czego jest mocno ściskany przez przeciwtalerz co powoduje spory muł na starcie (do 20km/h) na zimnym silniku potrafi jako tako zmielic, na ciepłym nie ma szans. Sprawa wygląda tak że mam jedną podkładne już włożoną na tuleje i to jest maks co można osiągnąc ponieważ już nakrętka jest na równi z końcem wału a jak włoże podkładke to bedzie na kilku zwojach skręcone.

Mam narazie że rozumiecie o co mi chodzi, zatem powiedzcie mi jak to rozwiązac bo czytalem juz duzo poradników Juniora i innych i sztuka do wyregulowania jest to by pasek nie był ściskany przez przeciwtalerz a wariator a u mnie jest on ściskany bardzo mocno w skutek czego musze jezdzic na pasku oryginalnym z Yamahy który ma 15mm (Dayco jest prawie nowe 16,3mm) a i ten pasek yamahy jest ściskany.

Jaki na to sposób, to jakaś wada tych wariatorów? Miał ktoś taki problem z tym wariem? Moze sprzeglo ustawic na maks wysokie obroty i tak jezdzic? Nie mam pojecia rozbierałem to już sto razy i nwm co tam wymyślec.

Podobnie to wygląda jak tutaj tyle że u mnie skuter rusza ale z mułem

honda-sfx-problem-t392153.html

Aprilia SR '98

*Wrzuć na luz, śpiesz się powoli, myśl za kółkiem, myślenie nie boli*

......Lasst die Straße brennen - jagt das Baby durch die Stadt......

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stróż Forum

Pojazd:
skoro nie da się włożyć podkładki 2mm za nic to możesz spróbować z twardszymi sprężynkami..szczerze..nie pchałbym tu paska węższego niż trzeba bo vmax spadnie sporo

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ]