Dzisiaj jest 29 kwie 2025, 23:27

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
*

Pojazd:
To badziewiajstwo z gaźnika śmiało już możesz wywalić.
Ja zazwyczaj wywalam to każdemu przy przeglądzie na 300 km, chyba że ktoś jest wredny z twarzy, to musi z tym jeździć do końca ;) Nie wiem jak na to patrzą w Twoim serwisie - delikatnie ich podpytaj, że znajomy Ci mówił, i czy możesz.. ;)

Mariusz - jak ta sprawa by wyglądała w Twoim serwisie? Mówią że co kraj, to obyczaj ;)

Co do przygasania - jak wygląda świeca po "zdechnięciu"? Mokra, sucha? Jaki kolor?

pozdrawiam
mad

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Tytuł:
*

Pojazd:
Hm, w tym momencie ciezko mi powiedziec, ale jesli chodzi o to przygasanie, to zapomnialem wspomniec, ze gdy przytrafila sie taka sytuacja, to nie bylo najmniejszych problemow z odpaleniem skutera ponownie. Zapalal od reki.

Ale byc moze faktycznie to wina swiecy, bo zaraz po przegladzie na 300 km swiece wymienialem (skuter zaczal glupiec z obrotami, wiec wybralem sie do serwisu - mechanik stwierdzil, ze cos ze swieca jest nie tak, chyba peknieta jesli dobrze pamietam, wymienil na nowa i niedlugo potem skuter zaczal przygasac).

Tytuł:
*
Awatar użytkownika

Pojazd:
witajcie ja po prostu miałem jeden sposób na gasnięcie wymieniałem świece na NGK (12 zł) a chińska oddawałem właścicielowi pomagało to w 90 % przypadków zazwyczaj po zgaśnięciu wyglądało to tak jakby nie dochodziło paliwo wtedy też minimalnie zwiększałem mu dawke powiedz mi madrider czy zdazały ci sie gażniki które nie reagowały na regulacje ? ja takich zaliczyłem 6 mogłeś kręcić we wszystkie strony,myć ,moczyć w nitro,przedmuchiwać ....... i nic.Co do gaśnioecia to mi sie wydaje że najlepiej pomaga jednak zwiększenie obrotów pozdrawiam Mariusz

Tytuł:
*

Pojazd:
jak najbardziej może być wina świeczki, może być gaźnika.
jak Ci zdechnie, to wykręć świeczkę i obadaj czy jest sucha czy mokra.
Sprawdź czy iskra nie przeskakuje z boku - omijając elektrodę.
I będzie wszystko wiadomo ;)

Tytuł:
*

Pojazd:
Witam. Mam ten sam problemik ze skuterem i właśnie stoi w serwisie. Ciekawe czy coś zrobią? Jutro ide odebrać. I mam problemy z blokadami. Wykręciłem śróbke z gaźnika i prawie nic to nie zmieniło. Dalej nie przekracza 45km/h

ROMET 787

Tytuł:
*

Pojazd:
Ja mam Momet Target City przejechałem na nim 3 tys km 0 awarii używałem go prawie jak krosa bo jeździłem z nim po żwirowni razem z kolegą co miał krosa i po dziurach zapylałem ze 30-45 km/h i ani jeden plastik nie poszedł więc nie wiem co wy chcecie od Rometa??? Ekstremalne warunki mu dałem i spisał się dobrze ...

Używaj polskich znaków bo jesteś przecież Polakiem.
Kakol

Ostatnio zmieniony 21 lut 2008, 15:46 przez target, łącznie zmieniany 1 raz

Tytuł:
*

Pojazd:
Witam,jako że temat dotyczy rometa 787 to poproszę o radę chodzi mi mianowicie o świecę.
Chcę zakupić świecę NGK BR8ES tylko właśnie czy ta świeca będzie dobra do mojego rometa (2T) i ja miałem świecę(NHSP LD E7TC) z krótkim gwintem a z tego co widzę NGK ma długi i czy to nie będzie kolidowało w jakiś sposób.
Mam wymienione wario na Malossi oraz wydech Yasuni Z i potrzebuję świecy o odpowiednich parametrach więc proszę o pomoc i z góry dziękuję :wink:

Tytuł:

Pojazd:
Jak dasz z długim to się pożegnaj z cylindrem :!: ma być świeca z krótkim gwintem :smile:

Porting Silników 2T/4t, Składanie, Remonty. Dobre Ceny, Wykonanie na Wysokim Poziomie! tel.606550800

Tytuł:
*

Pojazd:
madrider, madrider, madrider, mam rometa 727 przejechane 3000 właśnie oleje wymieniane i filtry również , wymieniony wariator na narak high speed , skuter ma dobre przyspieszenie ale jedzie tylko 60 km/h no zgórki 65 ale wjęcej niechce , miałem wymieniany pasek przy wymianie wriatora i cy możliweże od paska tak muli ,bo wcześniej z górki 70 poszedł

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
ja jak miałem 9 lat miałem 1 motor (coś typu komar) a teraz mam hurricane , mój 2 skuter , i jedyne o czym marzę to o biegowym motorze albo quadzie , chińczyki są pakowane ch.... wie gdzie w piwnicach do kartonowych pudeł po zupkach chińskich i wysyłane (jelczami, żukami , kombajnami , traktorami , taczkami , wózkami inwalidzkimi / na zakupy ) do polski żeby w takim sklepie z telewizorami go rozpakował jakiś imbecyl skręcił według chińskiej instrukcji z której ch... się dowiedział ale skręcił jakoś cudem z gronem kolegów (tuzin ? może 2 ? ) którzy nie wiedzą w którą stronę się wkręca , później wychwalają że to 1 klasa fifarafa ten teges wiadomo ktoś kupi w Xtra cenie za 1799zl netto z vatem pokira sobie sezon (2 to już trudno) i stwierdzi że lepiej było kupić nowy rower albo hulajnogę na prąd .... to tyle jeżeli chodzi o moja wypowiedz dotycząca tych SKUR**** Gówien!

Pozdro dla posiadaczy QMB539 haushUASHUHAUHS xD

Peugeot 406 :)

Tytuł:
Zbanowany
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja posiadałem kingwaya Quriera 2t... nie dość ze zasuwał swoje (75km/h) to i nie miałem z nim żadnych problemów i w jeden sezon nalatałem nim 9 tyś km... jak dbasz tak masz... ale z góry polecam coś używanego markowego teraz posiadam Piaggio nrg mc2 z 96r.

Zapraszam NRG ~~Stage6~~

http://forum.mieloch.pl/viewtopic.php?t=38446

Tytuł:
Awatar użytkownika

Pojazd:
Ja posiadam Zippa Quantuma z 2006roku, w tym sezonie nabiłem mu 7tyś. Razem ma 12,5tyś.:)
W Silniku nic że tak powiem nie robiłem ( nie liczę oleju , świecy , szczęk )
Był kupowany w Avans'ie za 4,5tyś. kupował go mój tata jak i docierał go i jedźił nim do 5 tyś.
Ale gdy przyjechał do serwisu i zobaczył co ten " serwisant " robi przy tym skuterze na przeglądzie wziął kluczę i zrobił to sam. Kazał wbić tylko przegląd. W Zimę będę wymieniał i odnawiał wszystkie plastiki ponieważ one są najsłabiej wykonane.

W Chińczykach o wszystkim zależy dotarcie i szacunek.

Tytuł:
**

Pojazd:
Stasiu2, zgadzam się z Tobą w 100%, wydaje mi się właśnie że docieranie chińskich skuterów to najważniejsza rzecz w ich żywocie. Od dotarcia wszystko zależy.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3