witam mam problem z roxem wystapił on wymiana korektora momentu obrotowego i paska na poczatku miałem pasek daycio 747 16,5 i korektor nie znanego pochodzenia [pisało tylko jog i jakies cyferki] paski pekaly bo krzywy korekor wiec wymienilemna orginalny korekot yamaha uzywany prosty [i gosciu od korektora dozucil mi pasek mowil ze to od roxa orginalny] mowił ze go miał od nowosci [bando vs belt 736 16,6 ] wydawal mi sie za krotki ale czytalem na necie ze bando daje inne oznaczenia pasków według siebie
zalozyłem korektor i pasek wszytko wyglada ok bo pasek nie jest za krotki [bo siedzi nawet wyzej jak w starym korektorze [na samej gorze z 1mm od krawedzi tak na oko]
wczesniej na starym bylo wyregulowane dobrze nie mial molów i mial bardzo dobre przyspieszenie i v max 105-110
teraz po zmianie korektora i paska rusza z minimalnie wyzszych obrotow [bardzo dobrze] i tak przy 30 dostaje prawie ze maxymalnych obrotów i przyspieszenie czuc ze spada jak i moc gdy przekroczy bariere 60-70 obroty wracaja do normy i ciagnie do v maxu dzis 105]
wyglada jak by byly za lekkie rolki lub pasek sie slizgał ale sprawdzalem wszytko i jest suche nie tłuste pasek szorstki
sadze ze to nie od rolek zalezy zastanawiam sie nad tym paskiem bo bylo dobrze a po wymianie korektora i paska jest roznica taka
podam teraz jak jest wyregulowany wariator malosi multivar rolki 5g przeciwtalerz polini sprzeglo stage mk2 srezyni sprzegla pomaranczowe srednie centalka malosi czerwona dzwon stage korekotr [teraz yamaha] wczesniej nie wiem jaki pasek ;bando vs belt 736 16,6 - ma 15mm szerokosci teraz
co do regulacji to regulowany pod streetrace i yasuni r czyli by ciagnoł na ok 9,5k
jeszcze pytanie czemu pasek nie wchodzi maxymalnie na wariator [u mnie jest prog 9mm gdzie wariator nie wchodzi] było tak na tym starym pasku daycio i korektorze i tak samo na tym nowym. sprawdzajac łączac wariator i przeciwtalerz pasek powinien wejsc prawie na sama gore [2,3 mm prog] lec wydaje mi sie ze pasek tam nie wejdzie poniewarz korektor momentu obrotowego ogranicza [sa blokowane???] czego to moze byc winna??? czy to norma?
|