Dzisiaj jest 27 lis 2024, 8:42

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Baotian swap P/G
Witajcie.
Jak w temacie, zapoznaję się dopiero z markowym 2T więc chcę zapytać jaki wydech doradzicie mi kupić do cylka Malossi racing 70, dellorto 12 z większymi dyszami?
Zastanawiałem się nad S6 Pro replica lub yasuni c16 ale znowu z tego co gdzieś czytałem yasuni to średnioobrotowiec.. więc sam już nie wiem..
Chcę też zapytać o co chodzi z wydechami nisko i wysoko obrotowymi, i powiedzcie mi jaki ja posiadam.. ?
Silnik jak coś to typhoon z 94r :)
PS. Gaźnik kupię większy więc poradźcie taki wydech żeby wyciągał max mocy z tego cylka..

.:ShadowNight:. na Fejsie

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
Wysokoobrotowe to wydechy do cylindrów sportowych, niskoobrotowe to do jednostek seryjnych i zazwyczaj do stuntu. Nie ma srednioobrotowych. Kup S6 Pro Replica/Yasuni R/Tecnigas Triops/Giannelli Reverse. Gaźnik minimum 19mm.

Aprilia SR Factory - była
Aprilia Habana Custom - jest
Yamaha WR 125 X - była
VW Scirocco 76' Mk1 Cabrio - jest
Toyota Celica V GTi 16v - była
Honda Civic VI HB - była
Mitsubishi Eclipse 2G RS - był
Honda Civic VI HB - jest
Honda Prelude V VTi - jest

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Aprilia sr Water
polecam również tłumiki LeoVince

*

hmm założenie projektu mojego swapa to miał być stunt.. ale myślę że w porównaniu z chińskim 4t to będzie różnica wielka nie ważne na jakim wydechu..
najbardziej jestem za pro replica, ale tak szczerze powiedzcie czy to byłby dobry wybór ?
ps. czemu niskoobrotowe do stuntu? żeby się wkręcał od razu od dołu?

edit@ gaźniczek planuję zmienić, jaki doradzicie ? 21 czy 19 do tego cylka ? podajcie jakąś nazwę :)

Awatar użytkownika

Pojazd:
Nie ma cylindra Malossi Racing, moze pomyliles z Malossi Sport. Na poczatku zmienilbym gaznik na minimum 19mm, najlepiej 21mm nawet chinska z allegro, sam posiadalem i bardzo przekonalem sie do tych gaznikow, osobiscie polecam.Do tego jakis stozek, nawet chinski Air Box, zaden siatkowy, tylko gabka, najlepiej z obudowa, mniej kurzu sie dostaje. Jak planujesz stunt to LeoVince ZX, Tecnigas Next-r, seryjny wydech.Jak jakis projekt klasy sport to Stage6 Pro Replica, Yasuni R, Yasuni C16,Tecnigas Triops.
Wydech niskoobrotowy wchodzi w rezo przy nizszej partii obrotow tzn ze skuter wchodzi w rezo przy nizszych predkosciach tak jakby Ci to powiedziec, a wysoko obrotowy, dol ma troche gorszy, ale jak juz wkreci sie w odpowiednie obrotowy to pozniej ciagnie do samego konca.

*

Tak przepraszam, sport. Hmmm gaźniczek mówisz żeby jakiś podłapać... porozglądam się, stożek to wiadomo że gąbeczka musi być :) co do wydechu.. cóż.. chyba replicę wezmę, bo sunt stuntem ale osiągi też bym chciał mieć dobre :)
dzięki wielkie za odpowiedzi :)
ale pomęczę was trochę, napęd mam serię.. nawet pasek chyba stary -.-
Więc co byście radzili żeby miało owy vmax ale też żeby start miało :)
może chytać od wysokich obrotów ale żeby miał kopa :)

@ps luknij, np ten gaźnik http://olx.pl/oferta/sprzedam-gaznik-21 ... a249f03127
pod 70 jak gościu pisze to myśle że by był ale są jeszcze pytania, bo w 2t jestem ciemny..
1.Króciec.. muszę kupować jakiś większy ? bo zamowiłem od takiego kumpla razem z tym cylkiem i mówi że jest odblokowany.. ale na dellorto 12 a na ten by pasował ?
2. zawór membranowy.. ? o co chodzi.. ? wiem że nie może być prześwitu na tych blaszkach ale czy jak gaźnik zmienię to ten zawór też muszę ? :)
3. są gaźniki pod lc i ac tak? kumpel w minarelli w aprilli sr ma 17 i mówi że jak rozbierał plastiki to widział że od pompy wody idzie wężyk do gaźnika.. według mojej myśli - czy woda z obiegu chłodzenia podgrzewa gaźnik żeby olej lepiej spływał ?

Pojazd: Aprilia sr
Najpierw wsadziłbym wiekszy gaznik Dellorto lub china z allegro bo sa bardzo dobre i po 80zl 19 lub 21mm do tego seria lub stozek filtr jak wolisz i regulacja bo na 12mm szkoda cyla i pozniej wydech a d teog polecam s6 pro replice,yasuni r lub tecnigas triops najlepsze do klasy sport

*

filtr będe miał puszkę seria, a wydech to wezmę s6 :D a na 12mm chciałbym go tylko dopalić, sprawdzić jak wał pracuje :)

Awatar użytkownika

Pojazd:
switelolo124,
hm...Replica moze pod stunt nie zabardzo ale jakies tam wheelie da rade.Co do wydechu, nie kupywalbym tej uzywki co podales, jest to chinski gaznik, ale wolalbym jednak kupic nowy, chinski, ale nowy.Jakos nie mam pewnosci co do uzywek chinskich. Koszt nie wiele wiekszy bo az 30zl a mamy 100% ze gaznik bedzie sprawny.Krociec sprawdz czy masz na nim napisane "21" jezeli nie, to zakup kruciec Top Racing 21mm, zaworu nie musisz wymieniac. Gazniki sa uniwersalne, nie ma do skuterow LC i AC :)

*

uniwersalna odpowiedź :D dzięki :) a co do jeszcze tego zaworu, kolega mówił że jak dam większy gaźnik to można zmienić te blaszki w zaworze zamiast całego.. ale co to da tak właściwie ?

Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Gilera Stalker
Zobacz ofertę wydechów do Twojego skutera na www.shop.mieloch.pl

Sklep internetowy z częściami i akcesoriami do skuterów / motorowerów / motocykli
WWW.SKLEP.MIELOCH.PL

Szukasz części oryginalnych Aprilia / Derbi / Gilera / MBK / Peugeot / Piaggio / Vespa?
Jeżeli tak napisz na oe@mieloch.pl !

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]