tam gdybanie dziala praktycznie na takiej samej zasadzie jak byd dodwal wiecej powietrza
elektryk pisze:
zmienia się ilość powietrza tylko "dodajemy i ujmujemy" paliwa wzbogacając lub zubożając mieszankę paliwowo-powietrzną na wolnych obrotach
przecie to jeden ciul odkrecajac srube od powietrza w 17,5 i 12 zmieniasz stosunek paliwa do powiietrza by byl odpowiedni tu dziala na takiej samej zasadzie tyle ze mniejszasz paliwo
-- 10 sty 2015, 14:07 --
w takim razie w 19 i 21 powietrze ustawia sie na przepustnicy
-- 10 sty 2015, 14:11 --
a pozatym cos mi tu nie gra bo z obrazka wynika ze jak sruba [ale od powietrza] jest wkrecona to dostaje najmniej paliwa wykrecajac ja zwiekszamy dawke paliwowa [tak wynika z obrazka
a ja zaobserwowałem co inego na max wkrec onej kasłal slabo wchodził na obroty swieca zalana gdy wykreciłem na maxa [według twojej teori powinien wiecej paliwa dostawac] odrazu płynniej chodzi wkreca sie o niebo lepiej i swieca robila sie juz suchawa
-- 10 sty 2015, 14:12 --
a pozatym cos mi tu nie gra bo z obrazka wynika ze jak sruba [ale od powietrza] jest wkrecona to dostaje najmniej paliwa wykrecajac ja zwiekszamy dawke paliwowa [tak wynika z obrazka
a ja zaobserwowałem co inego na max wkrec onej kasłal slabo wchodził na obroty swieca zalana gdy wykreciłem na maxa [według twojej teori powinien wiecej paliwa dostawac] odrazu płynniej chodzi wkreca sie o niebo lepiej i swieca robila sie juz suchawa