Dzisiaj jest 03 lut 2025, 7:03

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam. Ostatnio moja mama zaliczyła szlif na skuterze, no i z plastików miejscami zeszła farba oraz zrobiły się rysy i moje pytanie brzmi jak usunąć te rysy i ubytki lakieru na plastikach, jaki lakier wybrać oraz czy pomogła by tu pasta polerska i czy gdybym zamalował to lakierem do paznokci to czy by to nie zeszło? Z góry dzięki za odpowiedź ;)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
zrób lakierem do paznokci. brawo ............
wiesz po co jest w ogóle pasta polerska ? bo chyba nie

Awatar użytkownika

Pojazd:
Weź kup farbe pod kolor plastiku . i małym pędzelkiem przejedź dokładnie po rysie . jak wyschnie
papier 2000 na wode przeszlifuj to na gładko i pastą przeopleruj i po rysie prawie nie bd śladu .
o ile kupisz dobrą farbe
najtańsza opcja

NRG MC2 BUDOWA MIDRACE
piaggio-nrg-mc2-by-dejmon94-budowa-midrace-t338427.html

Obrazek

*

Pojazd:
A jaką byś polecił farbę w przystępnej cenie i czy do polerki będzie dobra pasta Farecla G3?

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
w przystępnej cenie to masz lakier do paznokci jak to wpadłeś wcześniej na pomysł ...
nie wiem czy ty myślisz w ogóle ale chyba lakierów w spożywczym sklepie nie ma. bierzesz plastik i idziesz do mieszalni. mówisz że potrzeba ci 0.1 l lakieru (akryl, baza) zależy czym tam masz zrobione. jak jakieś chińskie gówno to raczej jest w akrylu i później robisz tak jak kolega wyżej napisał. jeśli baza to trzeba później najlepiej cały plastik przykryć bezbarwnym bo rysa będzie matowa bo baza właśnie taka jest. ślad po rysie i tak jest gwarantowany. jak nie wierzysz to wstaw zdjęcie rysy przed naprawą i po to się pośmiejemy. pasta g3 jest dobra i gówniana. dobra bo coś tam da się wypolerować i jest tania a gówniana bo trzeba robić na wodę a wtedy masz wszystko ubrudzone. ja od siebie mogę polecić Ci menzernę ale koszt 2-3 tubek potrzebnych do dobrej polerki to jest chyba ok 90-130zł więc napewno odpada. kup sobie nawet badziewne k2. w twoim przypadku po matowaniu papierami coś tam blasku przywróci. jak dobierzesz sobie lakieru i będziesz miał już tą setkę to pomaluj cały plastik i po problemie. jak go sam przygotujesz i pójdziesz do lakiernika z zmatowanym plastikiem to weźmie grosze

*

Pojazd:
Tu są zdjęcia tych rys: http://pokazywarka.pl/w6vhur/

*

Pojazd: auto
Dziękuję za poradę. Nie ja założyłam temat, ale odpowiedź mnie satysfakcjonuje:)

Polecam interaktywne monitory dotykowe warszawa

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Neos
Fachowo to trzeba rysę zeszlifować, potem podkład, baza i klar. Jeżeli element malowany częściowo to trzeba cieniować klarem i rozpuszczalnikiem do cieniowania.

Forum Volvo V40 S40

Ex Moderator
Awatar użytkownika

Pojazd:
pocieniować to najlepiej bazą, a w bezbarwny dać całość. ale te elementy są tak małe że przy próbie cieniowania wyjdzie polakierowany cały xD

Awatar użytkownika

Pojazd:
No racja . rozicęczalnik stosuje się na przejscia starego klaru a nowego najczęściej na samochodach . a przy tak małych elementach nie ma sensu , więć że lepiej jest cały przelecieć klarem .

no ale jak widzisz ze kolega wyżej wypisuje lakier do paznokci czy inne cuda nie widy, to chce zrobić najmniejszym kosztem , a malowanie cełgo to już więcej jak 100zł

NRG MC2 BUDOWA MIDRACE
piaggio-nrg-mc2-by-dejmon94-budowa-midrace-t338427.html

Obrazek

*
Awatar użytkownika

Pojazd: Neos
Ja jak doszedłem co w moim Neosie robili poprzednicy to ręcę mi odpadły, uchwyty do ramy chcieli lutować ale doszli do wniosku że się nie da to blachę do blachy połączyli trytkami. Dobrze że mam warunki do spawania i lakierowania to sobie to zrobiłem jak nalezy.

Obrazek

Forum Volvo V40 S40

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ]