Witajcie to mój pierwszy poradnik zrób to sam,Proszę o wyrozumiałość i śmiało pisać co by zmienić
Podstawka na dysze może być przydatną rzeczą przy regulacji gaźnika,Na pewnej stronce widziałem taką za 150 pln co prawda nie dał bym tyle dlatego zobaczcie jak ją zrobić w domu.
Potrzebne rzeczy:Kawałek styropianu 15cm x 15cm(Grubość 3-5cm) ; Jakąś starą dysze ; (Nie trzeba) Ale kilka płaskich magnesów,mocny klej który nie wyżre styropianu i trochę chęci
1.Bierzemy starą dyszą i wkręcamy tą dyszę w styropian(załóżmy jak w grze w statki) 3cm x 3cm od lewego górnego rogu.
2.gdy już mamy 1 dziurę przesuwamy się 1,5cm w prawo i ponawiamy czynność 2 razy wkręcając dyszę(Żeby wyszły nam 3 dziury)
3.pod każdą dziurą ponawiamy to samo żeby wyszło nam takie 3x3=9
4.ponawiamy każdy punkt tylko zaczynając od prawego górnego rogu.
Tak to ma mniej więcej wyglądać. (Nadmiar styropianu można wyciąć)
5.na odwrocie w środkowej bądź górnej części naszej podstawki przyklejamy magnesy by można było przymocować sobie to gdzieś w garażu
(Jak już pisałem nie trzeba tych magnesów)
6.Jeżeli wypadają nam dyszę bo są innego rozmiaru to kupujemy klej w sztyfcie w każdym kiosku za 2zł zalepiamy dziure i wkręcamy mniejszą dysze zostawiamy na 2 godz i mamy nasz rozmiar.
Zrobił bym instruktaż ze zdjęciami ale aparat mam tak powalający że nie opłaca się wrzucać fot,Za porozumieniem możliwe skopiowanie poradnika.
+