Dzisiaj jest 27 lis 2024, 9:24

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: piaggio Nrg mc 3 ac
witam jestem nowy wiec proszę o wyrozumiałość otóż mam piaggio nrg mc 3 ac z 2003 r i mam z nim problemy ponieważ poprzedni właściciel przerobił instalacje tak ze ciężko się połapać była lampa przednia i tylna podpięta osobnym kablem prosto pod akumulator bez możliwości wyłączenia. Ten problem rozwiązałem ale pozostały kierunkowskazy otóż nie były nawet podłączone nie ma żadnych kabli do nich chciał to zrobić ale nie wiem gdzie jest przerywacz i pozostaje problem z silnikiem otóż trochę ciężko pali po nocy a jak odpali i pochodzi trochę to później pali na strzała i idealnie trzyma obroty tylko jak chce jechać to musze pomału się rozpędzić nie wkreca się na max obroty przy 35 kmh zaczyna przerywać tak jak by ktoś mi stacyjka kręcił i nie pojedzie szybciej niż 40 kmh świece wymieniał na 2 nowych sprawdzałem i to samo gaźnik tez czyszczony był i regulowany aktualnie jest dysza główna 80 i stożek. Prosił bym bardzo o pomoc z tymi kierunki i silnikiem.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: TGB 101 TRYTON
To mówisz że instalacja samoróbka? Najlepiej jak byś gdzieś kupił oryginalną instalacje od NRG. Gaźnik jest wyregulowany? Jak wypalona jest świeca?

Wpadnij tgb-tryton-sport-d-t402831.html

Fp projektu: https://www.facebook.com/pages/Tgb-101- ... page_panel

*

Instalacja samorobka dokonca nie jest udało mi się naprawić większość tylko kierunki mi zostały a tam jest regulator napięcia i przerywacz w jednym (tak kolega twierdzi) jest 8 pinow w nim a ja nie wiem jak mam sprawdzić przerywacz gaźnik wyregulowany a świecą ma kolor kawy z mlekiem.

Awatar użytkownika

Pojazd: TGB 101s,Piaggio Sfera,Ogar
Może to być winna ssania automatycznego,może gdzieś jest zwarcie i robią sie takie cuda.Ja bym radził tobie kupić oryginalną instalację od NRG i będzie spokój. :)

Pojazdy:
- TGB 101s Orion http://forum.mieloch.pl/tgb-101s-orion-by-alek736-t374419-280.html
- Piaggio Sfera NSLhttp://forum.mieloch.pl/piaggio-sfera-nsl-by-alek736-t396341-40.html
- Romet Ogar 205

*

Ssanie jest odpiete cały czas a jak bym kupił instalacje to nie wiem ja z regulatorem napięcia czy sprawny jest przerywacz bo to jeden element i drogi jest i jak można go sprawdzić czy działa

Stróż Forum

Pojazd:
jak masz ssanie odpięte to jest włączone cały czas więc nic dziwnego że przerywa, podepnij/kup ręczne to będzie dobrze

*

Pojazd: Ludix
Jeśli chodzi o silnik to miałem to samo :) Działo się dokładnie to samo co u Ciebie. Każdy twierdził że coś z gaźnikiem i ogólnie z układem paliwowym kupiłem nowy gaźnik, wyregulowałem jakoś i nadal to samo. Kupiłem także nowy cewkomoduł bo w pewnym momencie na obrotach jakby gubił iskrę, świeca była ok, kawa z mlekiem, membrany króciec wszystko git. Po chyba 2 dniach poszedłem i po 1h kopania zapalił. Na centralke cała piz*a i po konkretnym wsłuchaniu się usłyszałem jakby coś pukało w okolicach cyla więc rozebrałem ten cylek. Coś mnie tknęło aby sciągnąć tłok. I co się okazało?że łożysko na korbowodzie :O po wymianie piaggio paliło na kopa, i jechało jak trzeba. Sam nie dowierzałem że mogły być tego takie objawy.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]