Dzisiaj jest 26 lis 2024, 6:51

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Keeway Hurricane
Siema posiadam Keeway Hurricane zrobionego na 70cc mam z nim problem ponieważ nie pojedzie więcej niż 55km/h po prostu nie chce się wkręcić na wyższe obroty skuter ma cylinder 70cc,nowy wał ,jest odblokowany sciągłem tuleje z wariatora, kupiłem moduł zapłonowy odblokowany, założony filtr stożkowy (gąbkowy), sportowy tłumik odblokowany(chiński), gaźnik oryginalny nw jaki to jest chyba 12,5 z dyszą 75mm dawałem też dysze 85 na spróbowanie ale nic to nie pomogło.Z napędu wymieniałem tylko rolki 5,5g i tyle reszta seria.Proszę o pomoc bo już nw co z nim robić , na yt widziałem że taki hrr z tym cylindrem jedzie około 90km/h.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Suzuki Katana i Yamaha BW's
Zdejmi osłonę napędu i sprawdź na ile obrotów dzwonu przypada jeden obrót koła.

Zapraszam do komentowania mojej Yamaszki odwdzięcze się tym samym ;) yamaha-bw-s-by-ex-84-t407236.html

*

Pojazd:
Po pierwsze n tym gaźniku go zatrzesz szybko... Kup jakąś podróbkę stage 6 19mm i na tym wyreguluj.

Po drugie ... Regulacja napędu. Na tym seryjnym wariatorze za wiele nie poleci. Mi leciał max 65kmh a z górki 70. Zmienilem na WM motor i teraz leci 80 na prostej.

Po trzecie jaki wydech :-)

*

Pojazd: Keeway Hurricane
DJ Adammo pisze:
Po pierwsze n tym gaźniku go zatrzesz szybko... Kup jakąś podróbkę stage 6 19mm i na tym wyreguluj.

Po drugie ... Regulacja napędu. Na tym seryjnym wariatorze za wiele nie poleci. Mi leciał max 65kmh a z górki 70. Zmienilem na WM motor i teraz leci 80 na prostej.

Po trzecie jaki wydech :-)

wariator mam zamiar zmienić na używany malossi multivar . wydech jest chiński sportowy ale mam zamiar zmieniać na coś markowego i mam jeszcze jedną prośbę czy mógł byś poszukać jakiegoś dobrego gaźnika bo jakoś nie moge zabardzo znaleźć. znalazłem jeden zamiennik dellorto phbg 19 za 114 zł ale nw czy będzie on odpowiedni oto on http://allegro.pl/gaznik-19-mm-zamienni ... source=mlt z góry dzięki za pomoc :)

*

Pojazd:
Będzie dobry :-) tylko przejrzyj go jak przyjdzie bo czasemi trzeba trochę dopieścić go :-) ale masz za 100 a nie 400 :-)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]