Dzisiaj jest 08 sie 2025, 14:48

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Skuter gaśnie
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Suzuki SV650S
dałem sąsiadowi kalnister kupił mi 2.5l paliwa w ciechu wlałem 50ml oleju skuter pochodził odjechałem 500m i stoi odkrecam gaznik tam normalnie paliwo jak rosół i dlaczego? czyściłem dysze to poczułem słodki smak a jak zlałem paliwa do słoika to normalny zielonkawy kolor od oleju i tłustawe a na dnie białe jakieś plamki są podejrzewam że coś mi dosypał ale narazie to tylko teza jutro kupie nową wache. Skuter odpali na jakieś 5sec i gaśnie jak gazu dodam delikatnie złapie obroty i gaśnie przytkałem otwór od filtra złapał paliwa pochodził chwile i znowu wyczyściłem gaźnik tak samo pochodził chwile w komorze pływakowej było dosyć tłuste paliwo niemogłem przedawkować oleju bo wlałem 53ml oleju na 2.5l paliwa. zobacze jutro kupie nowe paliwo.Macie jakieś propozycje co to może być? Albo coś ze świecą bo od regulacji mechanika mi się często przylewał i kopcił mocno jak zimny był świeca była czarna mokrawa może świece szlak trafił wczoraj mokro było ja jeździłem filtr w porządku czysty paliwo do gaźnika dochodzi bo zapala.

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Widzę tylko takie opcje z doświadczenia:
-chrzczone paliwo
-woda w paliwie (bądź inna ciecz)
-olej nie nadający się do mieszania z paliwem
-kanister był po jakimś płynie i nie został wypłukany
-masz wodę w baku
-ktoś Ci coś wpierdzielił do baku
Po wymieszaniu benzyna powinna być klarowna i bez żadnych syfów w postaci oczek, grudek i innych skupisk czegoś.
Zlej wszystko z baku do jakiegoś przezroczystego zbiornika i przyjrzyj się co tam sobie pływa.

**
Awatar użytkownika

Paliwo było kupione chyba na orlenie wody raczej nie olej mam veco 2t już 500km zrobionych więc w porządku mieszanke można robić kalnister był chyba po płynie chłodniczym do baku napewno nie bo skuter stoi w garażu zamkniety i napewno nic nikt niewlal bo pilnuje a woda nwm by z czego sie wziela miałem wlane paliwo z gorszej stacji i zalane teraz było tym z orlenu może coś przez to ale wątpie co to ma do rzeczy żeby się pogryzło paliwo gorsze z lepszym

-- 10 lut 2015, 21:30 --

Jutro po szkole zdam relacje po czyszczeniu gaźnika świecy i zalaniem nowym paliwem

-- 10 lut 2015, 21:31 --

Jutro po szkole zdam relacje po czyszczeniu gaźnika świecy i zalaniem nowym paliwem

-- 10 lut 2015, 21:32 --

-- 10 lut 2015, 21:33 --

Jutro po szkole zdam relacje po czyszczeniu gaźnika świecy i zalaniem nowym paliwem. zlewałem paliwo do słoika to normalne było zielonkawe ale na dnie w rogu pływały te oczka od tłuszczu

-- 10 lut 2015, 21:34 --

Jutro po szkole zdam relacje po czyszczeniu gaźnika świecy i zalaniem nowym paliwem. zlewałem paliwo do słoika to normalne było zielonkawe ale na dnie w rogu pływały te oczka od tłuszczu

-- 10 lut 2015, 21:35 --

Sorrki za spam ale coś mi nawala sprzęt

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Spoko, bywa i tak, że stronka szwankuje, lub coś innego. Ale teraz pomyśl, skąd te zjawiska w Twoim paliwie?

**
Awatar użytkownika

Właśnie niewiem olej dobry wody w zbiorniku raczej niebyło chyba że jak gorsze lałem paliwo to od mrozu może woda została ale mróz max -3C było a skuter w blaszaku stoi.Dzisiaj paliwo kupie i oby wszystko było dobrze wyczyszcze porządnie gaźnik a zbiornika to aż tak chyba niebrak bo jak wleje 5l paliwa to się zmiesza

-- 11 lut 2015, 18:48 --

Problem rozwiązany coś było nie tak z paliwem wyczyściłem gaźnik spuściłem paliwo i zalałem nowym i chodzi

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]