Mateuszh5 pisze:
chciałbym sie dowiedzieć jak najwięcej na temat sliderki o jej + i - co często ulega awari jakie mogą być z nia problemy czy jest droga w utrzymaniu zuzycie paliwa na sporcie itp
1jaki się sprawuje hamulec bębnowy czy da rade z nim stuncić ?
2jakie spalanie na seri a jakie na sporcie
3jak bardzo sie grzeje w upalne dni ile da sie przejechać km jadąc prędkością 80? 10km spokojnie?
4jaki jest v max na seri bez blokad i ile można wydusić ze sporta ?
5 jak sie zachowuje w stuncie łatwo opanować nie jest gipki?
jak sie zachowuja craschpady? zdaja swoj egzamin czy przy jebnięc** pękają plastiki
6 bebechy z przekładni takie same jak w aeroxie?
7 macie jakies porownanie do roxa jaka różnica w jeździe [posiadam roxa i nie chce go katac w stuncie i chce sliderke
8 czy wejda felgi od roxa i czy bedzie mozna zamontowac chamulec tarczwy jesli tak to jaak [czytałem poradnik ale nie ma zjec ]
10 opiniee
Sam posiadam Slidera,więc postaram się Ci pomóc
1.Hamulec bębnowy daje rade,ale czasami jednak brakuje tarczowych
2.Spalanie ... na full serii ok. 3-4l. Co masz na myśli pisząc sport? Chodzi Ci o tuning klasy Sport 70? To zależy od częsci,regulacji,ale ok. 4,5-6l
3.Ja stuntowałem nim w upalne dni i nie miałem żadnych problemów,AC jest zalecane w stuncie
.
4.V-max na serii ok. 70-80 km/h,ale bardzo dobre przyspieszenie,przy Sporcie 70 w zależności od zastosowanych podzespołów 90-105 km/h.
5.W stuncie bardzo łatwo jest go opanować,łatwiej niż Aeroxa. Crash pady przy mniejszych glebach dają rade,ale przy większych raczej nie
6. Tak,przekładnia oprócz przełożeń ta sama.
7. Osobiście nie jeździłem Aeroxem na gumie,ale pytałem o to znajomego i odpowiedział tak: "rox cięższy i dłuższy ale też do ogarnięcia
slider to jest mistrzostwo pod gibanie! "
8. Tak,podejdą felgi od Aeroxa,co do hamulca tarczowego też da się zrobić,wystarczy dorobić/kupić adapter.
Sliderkiem latałem przez cały sezon na full serii i bez problemu ogarniałem praktycznie każdy trick,łatwy do opanowania,nic mi się nie psuło,także ja polecam!
Mam nadzieje,że pomogłem.
Sprzęgło:Stage6 Sport Pro
Gaźnik: Dellorto 19
Dzwon:Stage6 WingCooler