Dzisiaj jest 24 kwie 2025, 12:50

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Yamaha TZR
Witam wszystkich. Mam problem z elektryką w moim speedzie. Zaczne od początku. Postanowiłem przerobić napięcie na światła ze zmiennego na stały. Tak też zrobiłem lecz nie doszło to do skutku, ponieważ za każdą próbą sprostowania prądu czy to regulatorem czy mostkiem napięcie było równe 6v. Przerobiłem więc z powrotem całą instalacje tak jak była, lecz ładowanie na akumulatorze wynosi obecnie 9v. Na pierwszą myśl przyszło mi wymienić regulator seryjny. Nic to nie zmieniło. Sprawdziłem więc cewki wyglądały one okej, więc je zostawiłem, ale wymieniłem kabel ładowania od cewki do regulatora z myślą, że może się gdzieś przetarł. Również to nic nie dało. Całkiem przypadkowo odłączyłem od regulatora napięcia żółty kabel, który jest prawdopodobnie od świateł. Po tej operacji ładowanie akumulatora wróciło do 14v lecz napięcie od świateł wynosiło 36V. Kiedy podłączam żółty kabel do regulatora ładowanie akumulatora spada do 9v. Nie wiem czemu tak jest więc proszę o pomoc. :/

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]