Dzisiaj jest 24 lis 2024, 19:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, otóz posiadam Aprilie SR z 2001 roku w wersji DI-tech przerobioną na gaźnik i mam dziwny problem.
Otóż skuter od początku ma dziwne humory, sam jestem średni w mechanice, ale mam już dość oddawania go do "mechaników" i chciałbym się za niego zabrać sam, lecz nie wiem na co zwrócić uwagę.
Aprilka wkręca się fajnie, czuć że ma moc do osiągnięcia 50 km/h, potem manetka nie reaguje na przekręcanie, lecz gdy np jadąc z górki osiągnie te 70 km/h to później nie ma problemu z utrzymaniem prędkości nawet jadąc pod górkę i wtedy wszystko działa wporządku, gdy prędkość znów spadnie do tych 50, to znów nie może się wkręcić w te 70 km/h bez sprzyjających warunków na drodze.
Chciałbym się zapytać was, doświadczonych szpeców motocyklowych o zdanie, co mogę sprawdzić, co wymienić, przeczyścić itp.
Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam.

-- 12 maja 2015, o 16:36 --

Chciałbym odświeżyć temat i jednocześnie dodać, że na załączonym ssaniu problem nie występuję aż w takim stopniu i łatwiej łapie obroty i ma lepszą moc. Ponawiam pytanie.
Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam! :)

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1 ]