Na wstepie pragne sie przywitac i pozdrowic uzytkownikow.
Mam motobi rocky od 2008 roku, sluzy mi glownie jako pojazd do pracy i sporadycznie na male wycieczki.
W zeszlym miesiacu postanowilem sie troszke pobawic i zakupilem do niego zestaw 80ccm wm motor. Po zalozeniu cylindra(tlok, pierscienie, sforzen itp), glowicy ktora byla w zestawie 80cc, skuter nie ma mocy. A raczej czuc ze jest nieco lepiej ale w dalszym ciagu zbyt slabo.
Zalozylem wiec glowice od 50tki o zgrozo przyspieszenie z moja waga bardzo dobre, 55-60km/h w kilka sekund. V-Max na prostej jakies 65-70.
Nie poddalem sie, skoro w zestawie byla glowica kupilem gaznik 19mm, filtr stozkowy, wariator + rolki 5,5gram i pasek kevlar. (Wczesniej rolki mialem 4gram)
Jak wyzej przy glowicy 50ccm jest dobrze, przy 80ccm brak mocy. Dodam ze na seryjnym cylku krecil sie na okolo 8k obrotow a przy nowym kicie 6k, co moze byc nie tak? (tak samo na seryjnym module jak i na odblokowanym z regulacja wyprzedzenia zaplonu) A no i przy glowicy 80ccm ciezko wyregulowac gaznik (w serii sie nie dalo wogole nawet z dysza 85, a na nowym gazniku z dysza 90 tylko 1 pelny obrot na paliwie mozna zrobic. Dalej krecac obroty spadaja zamiast rosnac)Na serynej glowicy regulacja przebiega wzorowo. P.S zawory 0,05-0,06
1.Zostawic glowice od 50tki? czy dalej docierak caly kit 80ccm bo bedzie lepiej? 2.Co moze byc przyczyna pogorszenia obrotow?
Nikt nic nie wie? Szukamy dalej ;)
|