Dzisiaj jest 20 lut 2025, 11:25

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Aerox
Witam. Mam problem w Aeroxie. Skuter po przejechaniu paru km ma muła od 40 do 70. Ostatnio jechałem z pasażerem 30km i po zaledwie paru kilometrach skuter miał niesamowitego muła od 40 do 70km/h. Wygląda to tak. Na zimnym rwie jak strzała do przodu. Na ciepłym jest muł do 10, potem wkręca się na obroty do 40 albo 30 jak się więcej pojeździ i kompletny brak siły do 70. Można mu dawac opror gaz i nic. No ale jak zalapie się trochę gorki i rozbuja go do 70 to leci jak marzenie. Praktycznie bez gazu ciągnie i na 80 jest już koniec przelozenia. Silnik pali bez problemów. Gaźnik wyregulowany. Ja obstawiam na centralke, która jest po prostu zwalona. Czy to na pewno ona i jaką najlepiej kupić do setu: leovince zx, cyl seria, wario top racing ng (role 5,5 na lżejszych się pasek slizga), sprzeglo i dzwon s6, pasek polini. centralka jakas czerwona i szlifowana na brzegach (taka była jak kupiłem skuter). Nacisk na wadze to 38kg. Myslalem nad s6 medium. Nada się? Poszukuje takiej, która nie traci swoich właściwości.

Dodam jeszcze, ze wszystko czyscilem. Bak, przewody, gaznik, filtr i krociec. Gaznik wyregulowany, membranki w dobrym stanie, swieca nowa, kolor dobry. Wydech bez wgniotek, kompresja 7.5bar. Nic nie brzęczy

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Stróż Forum

Pojazd:
centralke malossi białą, ma 36-38kg nowa i jak nadal będzie muł to troche lżejsze rolki daj (ok -0,5g) bo wiadome że w 35* napęd sie masakrycznie grzeje zwłaszcza jak sie na full jeździ, dlatego sie na ciepłym reguluje :)

*

Pojazd: Aerox
Mam w niedalekich planach malossi sporta 70 wiec nie wiem czy od razu czegos twardszego nie kupic :d ale cooz. Ten Malossi w miare odprony na temp?

Stróż Forum

Pojazd:
mam od pół roku ponad i z dobrze dobranymi rolkami w upały nie ma mułów

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]