Dzisiaj jest 30 sty 2025, 18:57

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam! Sprawa wygląda tak, że wymieniłem cylinder na Airsala sport 70 i do tego założyłem Tec phbg 19mm BE wraz z stożkiem Polini Airbox problem polega na tym, że na zimnym silniku nie chce odpalić jak już odpali i się nagrzeje jest ok odpala odrazu, tylko na ciepłym silniku nie wkręci się już na obroty... na wolnych obrotach pracuje ok ale jak dodam gazu to jest buuu i zgaśnie, czasem nie jak szybko zakręcę manetkę na zimnym silniku jako tako przyjmuje to kręcenie manetką dodam że świeca czarna a dysza 83 polini...
Raz że po nocy była jeszcze plama paliwa jak zostawiłem odkręcony kranik... ale to pewnie wina zaworka iglicowego trzeba pewnie dogiąć lekko pływak i powinno być ok tylko dlaczego nie chce przyjać gazu i wgl jechać?

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**

Pojazd:

Ostrzeżenia: 1
bo nie wyregulowałeś gaźnika

*

Pojazd:
No tak tu się zgodzę tylko regulacja śrubką nic nie daje mogę ją wykręcić i nic... Jak ją raz wykręciłem chciałem zaglądnąć tam to ta sprężyna co jest na tej śrubce była jakby lekko zagięta na samym końcu wydaje mi się że może się blokować ale ta sprężynka nie ma nic do tego chyba bo gdybym wykręcił tą śrubkę to wtedy było by więcej powietrza niż paliwa i powinno się uspokoić chociaż trochę czyli pasuje mniejszą dysze?

**

Pojazd:

dysza to tu jest za mała
wywal ten stożek i załóż normalny filtr bo jak narazie to on dostaje za mało powietrza

*

Pojazd:
Za mało? :o moim zdaniem za dużo bo jak próbowałem odpalić bez filtra to jak przytkałem ręką to paliło w miare a orginalny filtr się nie zmieści bo ma za mało miejsca dlatego tam jest stożek polini :/ króciec top racing i nie zmieści się :/

Edit: swoją drogą jaki inny filtr mogę tam włożyć? bo jest mało miejsca a jak wykręce świece to jest czarna i mokra to ma za dużo paliwa chyba

**

Pojazd:

na stożku nigdy nie będzie dobrze chodził bo to badziewie

*

Pojazd: yamaha tzr 70
Zgodzę się, wywal ten stożek i reguluj na nowo, mi tez się filtr oryginalny nie mieścił po wymianie na inny krócieć ale jakos sobie poradziłem, kombinuj tak by założyć ten filtr oryginał

*

Pojazd:
No to nie jest takie wcale proste... z tym filtrem próbowaliśmy z kolegą nie raz... problem polega na tym że org filtr powietrza w aprilii ma to do siebie że przy org gaźniku już jest upchnięty a wymieniając króciec i gaźnik droga z gaźnika do cylindra się wydłuża przez co nie da się wepchnąć tego filtra bo przystwia raz o rame tą co jest do siedzenia i zadupka a 2 że przystawia o akumulator :/

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ]