witam , mam skuterka tgb 101 s orion , kupiłem go w stanie negatywnym , odpalal ale nie byl do jazdy , został wymieniony nowy wał , nowe łożyska , nowe simmeringi , nowy gaźnik , nowy wariator pasek i rolki , cylinder tłok i pierśćienie wszystko nowe , skuter pali na strzała ale jest wielki problem kolega mi wszystko robił i już się poddaję i dla tego proszę was o pomoc , skuter pali na strzała , tylko jak się ujedzie kawałek i sie stanie to skuterek wkreca sie na obroty wysokie lub sam czasami jedzie tzn nie trzeba dawac gazu i jedzie , co to jest , moim zdaniem paliwa jak by nie dostawał ale bylo to sprawdzane nawet na krótko bez pompki podciśnienia dostaje paliwo ładnie , powiem jeszcze że mam sprzęgło oryginalne i mam zalozone sportową czerwoną sprezyne centralna i sprezynki centralne , skuter na dotarciu bo przejechalem tylko 2km na tym zestawie , ale czy mialem stare czesci to tak samo robil , i dla tego kupilem wszystko nowe , nie idzie dojsc do ladu , jak sie odpali to chodzi ladnie wszystko na wolnych obrotach i jak sie da gazu tez reaguje a tylko jak sie wsiadzie i kawalek ujedzie to ja puszczam gaz a on wkreca sie na wysokie obroty , wszystko szczelne jest , powiem ze nie mam oryginalnego filtra tylko od skutera 4 suwa ale wszystko pasuje i jest szczelne , dozownik od oleju odlaczony te wszystkie wezyki zabezpieczone zeby powietrza nie lapal wszstko szczelne i juz nie wiemy z kumplem i dla tego proszę o pomoc .
|