Witam Posiadam skuter Coliber z silnikiem od Typhoon'a (starego). Skuter odpala lecz nie ma sily ruszyć, wszystko było seryjne więc pomyślałem sobie że może wydech go "dusi". Założyłem mu TECNIGAS Q-tre, a silnik jak mocy nie miał tak nie ma. Gaźnik to (z takim kupiłem) "Dellorto 14". Rolki były (prawdopodobnie) seryjne...założylem mu 4g to skuter zaczął już "ruszać" z miejsca..lecz przyspiesza (jak 50ccm w 4T) to 20km/h i nagle obroty mu delikatne spadną..i to wszystko.
( Dodam że obroty przy tych 20km/h są bardzo niskie i ani mu się śni aby wkręcić się wyżej)
Na stopkach wkręca się " pieknie"..tzn "do odcięcia" ale gdy stanie na normalnie na ziemi...to już brak siły.
Sprzęgło/dzwon/wariator/ślizgi/pasek= w stanie dobrym..nawet bardzo dobrym. tlok/cylinder= stan idealny..tłok z napisem "PIAGGIO" czyli china tam nie siedzi
-Centralka nie wiem jaka jest ale mysle że także seryjna (tak mówił sprzedawca) - srężynki sprzęgła ( nie wiem czy seria ale..) są czerwone -świeca...kawa z mlekiem..czyli idealna
co może być powodem braku mocy ?
-- 14 sie 2015, 16:28 --
dzięki za pomoc..
|