Dzisiaj jest 22 lis 2024, 23:55

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Aprilia RX
Witam mam problem z odpaleniem Swojej aprili pegaso 125 cylek jest po szlifie i został zakupiony nowy tłok meteor strzałka jest w stronę wydechu kompresje ma zajebistą tak samo jak iskrę tylko nie chce zapalać jak reguluje gaźnik to czasem zapali ale na chwile zazwyczaj na kilka sec co dziwne to chodzi równo obroty są stabilnie nie ważne jak wcześniej był regulowany obroty wgl się nie zwiększają ani nie maleją po nawet minimalnym ruchu manetki od razu gaśnie albo sam jak trochę pochodzi kręce go na rozruszniku czasem wspomagam sie akumulatorem samochodowym bo na po pych nie idzie wgl sprawdzałem go na 3 świecach i tak samo nie chce odpalać aktualnie próbuje go palic na świecy irydowej nawet zatykałem gaźnik najdziwniejsze było to ze czasami świeca była mokra i tak nie zapalał wszystko dobrze skręcone jedynie założyłem 2 uszczelki papierowe pod cylinder i tłok nie jest równy z cylindrem brakuje mu jakieś chyba 5mm lub 2mm jakoś tak ale i tak nawet po zdj uszczelek nie byłby równy chyba nie mam pojecia czy to tak ma być palić palił lecz na chwile często też strzela z wydechu jakby powietrzem bardzo sprężonym gaźnik czyściłem i regulowałem wkręcałem śrubki i wykręcałem o 2 czy 3 obroty i tak nie chciał zapalać

-- 26 sie 2015, o 07:28 --

teraz jest nowy problem moto odpala jak się przytka gaźnik jak wchodzi filtr powietrza ale tez nie można nawet przygazować bo gaśnie i tak samo gaśnie jak się zdejmie rękę krócec ssący nowy membrana nowa gaźnik czysty lecz nie da sie go ustawić bo motor ciągle gaśnie simeringi nowe skąd jeszcze może łapać lewe powietrze ??

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:
Sprawdź układ paliwowy od baku do gaźnika, objawy jakby nie zasysał paliwa do gaźnika.Sprawdziłbym też gaźnik czy pływak się nie zawiesza w pozycji zamkniętej.

*

Pojazd: Aprilia RX
mechanik sprawdzał mowi ze jest okej wszystko

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]