Dzisiaj jest 23 lut 2025, 0:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha DT 50
Siemanko z 2 tygodnie temu wymieniałem olej w przekładni, a więc odkręciłem korek spustowy i spłynął olej taki metaliczny i zalałem nowego ok. 200ml może więcej tak aby było więcej (do mojej przekładni wchodzi ok. 120ml) i obok korka spustowego jest taka dziurka co wypluwa nadmiar oleju i stawiałem w różnych miejscach obok szkoły,garażu,na podwórku i wszędzie są plamy oleju. Jak patrzyłem korek spustowy jest suchy ,bo on ma zużytą uszczelkę z silikonu. No i moje pytanie się nasuwa czy spuścić ten olej i zobaczyć czy coś jest czy jak,bo nie chce zatrzeć czy coś. Olej to Hipol. pozdro

Cylinder: Malina + Barikit
Wał: Naraku Racing
Wydech: Scr Corse Racing Line
Gaźnik: Dellorto Black Edition 21mm
Zawór: Malossi mhr vl6
Filtr powietrza: Athena Racing
Zębatki: 14z/56z
Sprzęgło: Top Performance kevlar

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Pojazd:
Nadmiar oleju wypluje i pozostanie tyle ile powinno byc.Więcej tak nie nalewaj bo wbrew pozorom nadmiar oleju jest także szkodliwy dla przekładni .Przekładnia się wtedy grzeje i cierpią łożyska.

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Yamaha DT 50
Nalałem można powiedzieć jak skuter stał podparty o ścianę aż się wylewało. No niestety oglądałem na YouTube i koleś mówił ,że można napełnić aż będzie się wylewać to i tak ucieknie jak będzie miał za dużo. Czyli napewno nie sprawdzać czy ilość oleju jest w porządku lub czy w ogóle jest? Bo bym wykombinował uszczelkę na tą śrubę od spustu ,bo się boje ze przepuszcza i nie długo może już oleju nie być. Po wymianie oleju jak postawiłem go na parę godzin i poszedłem do szkoły to ta plama była dość duża parę dni później postawiłem gdzie indziej (na kostce) też była plamka tylko mniejsza. I dzięki za taką informacje o nadmiarze oleju i co on powoduje :)

Cylinder: Malina + Barikit
Wał: Naraku Racing
Wydech: Scr Corse Racing Line
Gaźnik: Dellorto Black Edition 21mm
Zawór: Malossi mhr vl6
Filtr powietrza: Athena Racing
Zębatki: 14z/56z
Sprzęgło: Top Performance kevlar

Nowy temat Ten temat jest zamknięty. Nie można w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ]