Dzisiaj jest 22 lis 2024, 23:31

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Poluję na jakąś 125 ccm :)
Chciałbym sobie zakupić ( jako 3 motocykl - miałem wcześniej simsona sr50 i romet'a ogar caffe 50 ) jakąś 125 do 6 tyś zł. Na razie nie mam jakichś faworytów, lecz przeglądałem Hondę NSR 125, Aprillę RS 125, Hondę CBR 125(R) oraz Hondę Varadero XL125. Czy możecie mi doradzić, który z tych 4 motocyklów będzie najlepszy po jeździe 50 % w mieście 50 % w trasie? Mieszkam blisko warsztatów ( ok 1.5 km ), więc raczej nie patrzę na żywotność silnika ( sam też trochę umiem naprawić ), prędkość? min. 120 zablokowana, moc? Chciałbym, żeby nie zostawała w tyle na światłach. Wygoda? Jestem trochę gruby, lecz nie aż tak bardzo, bym czuł się źle/niewygodnie na ścigaczu. Dziękuje za całą pomoc oraz Pozdrawiam! :wink: :D

PS. Jeżeli każdy z wyżej wymienionych nie będzie dobry dla was, możecie podać swoje propozycje.
PSS. Oczywiście, na razie się przymierzam do kupna/nie mam na stronach typu allegro itd. wybranych modeli :)

Dzień Dobry Się z Państwem Poraz Kolejny

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

**
Awatar użytkownika

Pojazd: Mz Rt 125/Beta ARK
Ja bym szukał jakiegoś 125 w 4t, na światłach wszystkie katamarany do 110 KM robisz jak chcesz xd. Podana przez Ciebie CBR jest mała więc ja bym się dobrze zastanowił, może coś w stylu Dailima roadsporta by Ci podeszlo, ewentualnie yzf, ale ciężko znaleźć w takiej cenie. Obczaj sobie jeszcze Mz rt taka jak ja mam, jest opisana w dziale wasze maszyny.

Moja Beta ARK

Wbijać :D .

*
Awatar użytkownika

Pojazd: chiński skuter
3

Ostrzeżenia: 3
Ja z kolei polecam WSK 125.

*

Pojazd: Romet ZK125

Ostrzeżenia: 1
Proponuję zajrzeć sobie tutaj:
http://www.motocorner.pl/motocykle-125- ... zdy-kat-b/ - na stronie znajduje się dobry wpis o tym jaki motocykl do 125m3 wybrać. Ze swojej strony mogę polecić Yamaha YZF-R125 . Jest to już motocykl w bardziej sportowej linii ale jest bardzo wygodny. Prezentuje się o wiele lepiej niż inne. Może i taki tani nie jest ale lepiej jest dołożyć ten tysiak czy dwa i kupić sobie coś porządnego.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]