Dzisiaj jest 31 mar 2025, 18:41

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Aprilia SR
Witam wszystkich. Chciałbym na wstępie zaznaczyć że czytałem dużo wątków w tej sprawie, aczkolwiek chciałbym się jeszcze dowiedzieć paru rzeczy.
Otóż od jakiegoś roku jestem posiadaczem apki srk'i, ze sportowym tłumikiem arrow i skuter do czasu chodził cicho.
Pewnego dnia podczas wypadu z kumplem uderzyłem spodem skutera o kamień który leżał koło chodnika i od tamtego momentu apka zaczełą chodzić strasznie głośno, zaciekawiony sprawą odkręciłem cały wydech z tłumikiem, i ujrzałem uszczelkę która jest w nie najlepszym stanie (spokojnie zamówiłem już nową). Lecz to nie wszystko. Po wkręceniu wydechu spowrotem ujrzałem z pod spodu że rura z jeden strony tak jakby lekko odstaje i nie dociska się. (4-5 mm?) Czy to może być związane także z tym? Dodam że po oględzinach stwierdzam że żadnej dziury nie znalazłem. Z góry dzięki za pomoc

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: Italjet Formula 50/ Audi A6 C4
Raczej tak - był gdzieś po prostu przedmuch na wydechu ;) Poskładaj to dobrze na tych uszczelkach, jak coś nie będzie pasować to pokombinuj i ostatecznie daj sylikon do uszczelniania do wysokich temperatur.

*
Awatar użytkownika

Pojazd: CBR
Wymień może WATE w koncowce wydechu :)

HISTORIA MOICH POJAZDÓW
ZIPP OTIS>YAMAHA NEOS>YAMAHA AEROX>YAMAHA AEROX>APRILIA SR>YAMAHA AEROX>GOLF MK4 :)> RENAULT CLIO II

**
Awatar użytkownika

Pojazd: aprilia sr replica lc
Wydech mógł się trochę wygiąć i nie jest szczelny przy cylindrze.Polecam najpierw przykręcić go na nowej uszczelce przy cylindrze (najlepiej niech ktoś ci pomoże i go przytrzyma) a dopiero później do karteru.Oczywiście wszystko z wyczuciem

*

Pojazd:
Spróbuj dokręcić na nowej uszczelce . Mogłeś go wygiąć i nic to nie na po przy cylku bd odstawać . Jak bd złe daj ze 2 uszczelki. Albo jedna gruba korkowa . Przykręć do cylindra i zobacz czy podejdzie pod mocowania do kraterów

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]