Dzisiaj jest 06 lut 2025, 15:13

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd: Cpi Popcorn
Witam męczę sie z chinskim skuterem Lingben LB50QT-35. Kupiłem poprzedni właściciel nie powiedział ze skuter był na dotarciu a nie wspomniał o tuningowym zestawie. Założyłem cała góre silnika nowa razem z wieksza głowica zestaw założyłem 72ccm i do tego wieksza głowica bo wcześniej ktos załozył od 50ccm. Teraz mam taki problem ze gdzies łapie lewe powietrze, chodzi jak traktor nie równo skacze na obrotach jak przytkam filtr to on dalej chodzi tylko spada z obrotów troche. JAk gdzies dojeżdżam to gasnienie ogółem lipa.

Żeczy które zrobiłem:
Sprawdzona swieca czarna zła miesznaka
Nowa podkładka ebonitowa i oring także uszczelka pod gażnikiem
Gaźnik wyczyszczony
Węże sprawdzone

I jak krence magnetem cos syczy w głowicy ale spręznaie ma dobre na wysokoich obrotach tez dobrze jeździ.

Prosze was o pomoc bo nie mam juz sił pozbyłem sie jednego szrota nie chce mi sie juz grzebac przy tym chcem jeździc. Jak ktoś pomorze i zadziała wysyłam browara poczta :D POzdroo

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

*

Pojazd: suzuki katana LC / junak 903
a zawory dobrze wyregulowane?

**

Pojazd: Coliber Rex

Ostrzeżenia: 1
Jak zaczeło się to dziać po założeniu zestawu, to najprawdopodobniej gdzieś przy łączeniu cylindra z karterem bądz głowicy z cylindrem. Możesz sprawdzić uszczelke pod napinaczem rozrządu często stamtąd łapie lewe.

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
Jak nową głowicę zakładałeś to zawory były docierane? pomimo, że nowe ale w 98% zestawów są nieszczelne i trzeba docierać. Później poprawne ustawienie zaworów i rozrządu i powinno działać.

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

*

Pojazd: Cpi Popcorn
tak zawory były nieszczelne jak kupiłem ale dotarłem je wszystki na pewno dobrze poukładane coś chałasuje odmstrony wariatora ale to chyba wariatora. Już nie mam pomysłów. :/ napiszcie mi gdzie może się dostawac to powietrze każde miejsce bym poprosił.

*

Pojazd:
Sprawdz czy nie masz peknietego krocca ssacego, zobacz czy dobrze ustawiles rozrzad(magneto pozycja T, dwie male dziurki na walku rozrzadu powinny sie pokrywac z glowica , a duza dziurka na zewnatrz), sprawdz ustawienie zaworow :)

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ]