Dzisiaj jest 12 lut 2025, 13:04

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Dziwny dzwięk
*

Pojazd:
Witam. Mam mały problem ,od paru dni słyszę w okolicach silnika dziwne trzaski jakby zwarcie,nie mogę dokładnie zlokalizować tego dzwieku i tak jest tylko na wolnych obrotach jak ruszam to jakby przerywał a jak już wejdzie na obroty to ciągnie normalnie i wszystko jest w porządku sprawdzał em fajkę przewody od modułu i cefki wszystko w porzadku. Może ktoś miał podobny problem? Sprubuję nagrać filmik z tym dźwiękiem.

-- 19 lut 2016, 21:19 --

Witam nagrałem kawałek filmu z tym dziwnym dźwiękiem. Przepraszam za jakość obrazu ale nagrywane było telefonem, lecz nie o obraz tu chodzi tylko o dźwięk. Co jakiś czas go słychać takie strzelanie chyba gdzieś z okolic gaźnika, może to coś z zaworem membranowym??

https://www.youtube.com/watch?v=0IV76SGbM3I

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Oświetl gaźnik i nagraj filmik ponownie, bo ciemnica jak cholera. Przy okazji coś wpada Ci w rezonans (jakiś kufer lub oderwany zaczep od platików). Te "tyknięcia" to nie problem mechaniczny. Silnik ładnie pracuje, raczej na ssaniu chodzi, bo później delikatnie spada. Tego typu "kliknięcia" pojawiały się na padającym mechanicznym przerywaczu kierunków. Skoro słychać ten dźwięk w okolicy silnika to po rozruchu odkręć czerwony przewód biegnący do rozrusznika i zobacz, czy dalej jest ten dźwięk.

*

Pojazd:
Dzięki za odpowiedź i radę jutro sprawdze ten przewód i nakręce jeszcze raz filmik .

-- 20 lut 2016, 14:38 --

Witam ponownie. Sprawdzałem kable tak jak mi pisałeś i nic, dalej jest taki dźwięk, w jeździe mi to nie przeszkadza normalnie silnik ciągnie i pracuje nic nie przerywa,tylko się zatrzymam to słychać ten dźwięk.

kolejny filmik, kręcony w dzień.

https://youtu.be/QnTQrsd4iZ0

-- 07 mar 2016, 11:36 --

Witam. Temat będzie do zamknięcia znalazłem przyczynę tego dziwnego dźwięku, to wina paliwa, tankowałem na stacji muszkieterów, nie wiem jak tam z olejem napędowym ale z żółta coś jest nie tak zatankowałem w piątek na innej stacji i przestało pstrykać. Wszystko już jest w porządku :wink:
Pozdrawiam i dziękuję.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ]