Dzisiaj jest 30 lis 2024, 5:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
*
Awatar użytkownika

Pojazd: Rieju MRT
tak jak w temacie :) wiem ze duzo było takich tematów ale kazdy pisze co innego jest to 50 cc 2t

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: Apka AF1 50/78 89r
Najważniejsze to żeby się nie przegrzał, musisz też pamiętać aby używać zmiennych obrotów, żeby silnik pracował w ich pełnym zakresie ale bez pałowania, tylko jeździć tak na 2/3 manety a co jakiś czas dać mu tak na chwile w palnik.

Piszę po polsku!
No... Przynajmniej staram się :)

Chcesz naklejki lub gadżety na skuter lub moto za free wbij tutaj :D

Apka od CHEJMaN'a :D Klik, klik! :D

Instalcje elektryczne do sqt/ moto na zamówienie.

*

Pojazd: RAMA
Zacznij od gaźnika zwiększ dysze z nadmiarem , i nie przesadź z olejem mi sport 30ml na 1l beny nie przepalał na docierce możesz zobaczyć potem te 30ml(widać to po świecy cała osmolona) zejdź do 25ml i po dotarciu 20ml na 1L. Jak nie masz termostatu to odpalaj go i niech chodzi z 5-10min na wolnych, krótka jazda na 3/4 manety i ostatnia prosta do domu w [cenzura]. Zgaś za pare godzin odpal znów na wolnych, tak po 30km odpuść sobie trzymanie go na wolnych i lataj na 3/4 manety (nie rozpędzaj się na full) każdy powrót na podwórko chaty przepal :) z czasem jak masz stojak lub centralną to trzymaj ja odcinie :) Ja tak praktykuje po 200km spal gume i się ciesz :D

Lej dobry olej nie castrol i nie olej orelnowski elf / mobil / ipone. Syntetyk jak cię stać lub pół.
Obrazek

Moja zabawka - Gilera Stalker EVO
http://forum.mieloch.pl/ruszamy-od-zera-gilera-stalker-kolo-20km-t416712.html

Ostatnio zmieniony 19 kwie 2016, 6:25 przez robdk, łącznie zmieniany 1 raz
Regulamin pkt.10

Pojazd: Aprilia RS 125
Imię: Kamil
Salus pisze:
Zacznij od gaźnika zwiększ dysze z nadmiarem , i nie przesadź z olejem mi sport 30ml na 1l beny nie przepalał na docierce możesz zobaczyć potem te 30ml(widać to po świecy cała osmolona) zejdź do 25ml i po dotarciu 20ml na 1L. Jak nie masz termostatu to odpalaj go i niech chodzi z 5-10min na wolnych, krótka jazda na 3/4 manety i ostatnia prosta do domu w [cenzura]. Zgaś za pare godzin odpal znów na wolnych, tak po 30km odpuść sobie trzymanie go na wolnych i lataj na 3/4 manety (nie rozpędzaj się na full) każdy powrót na podwórko chaty przepal :) z czasem jak masz stojak lub centralną to trzymaj ja odcinie :) Ja tak praktykuje po 200km spal gume i się ciesz :D

Lej dobry olej nie castrol i nie olej orelnowski elf / mobil / ipone. Syntetyk jak cię stać lub pół.
Obrazek

A co jest nie tak z olejem castrola? Ja od początku leje Castrol 2t racing i nie narzekam. Po 3,5k km gładź idealna. Co prawda nie jest on najtańszy ale na oleju wolę nie oszczędzać.

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
Castrol a w szczególności ten syntetyczny jest dobrym olejem. Jest jednak ale - wszystko zależy od motocykla w którym się ma go stosować. W skuterach gdzie jest dozownik oleju i lekko modyfikowanych silnikach sprawdza się wzorcowo. Już kiedyś pisałem, że ten olej jest zaprojektowany do dozowników i w mieszance się średnio sprawdza. W silnikach np. enduro poleca się np. Ipone 800 (chyba taki - pisze z pamięci) który jest tak dobrany, żeby się sprawdzał w ciężkich warunkach i był stosowany do mieszanki.

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

*

Olej castrol smarowanie ma dobre nie zaprzeczam ale jak lałem 25ml na 1l to po 1000km miałem czarne denko od tłoka i nagar a na mobilu i elf nie zrobił się. Tłok był wręcz złoty (od paliwa się przebarił).
Czyli podsumowując mobil lepiej się wypala a czy smaruje lepiej to nie wiem nigdy nie zatarłem ;-)

Pojazd: Aprilia RS 125
Imię: Kamil
Też mam czarny tłok u góry :/ Czyli jaki olej polecacie do mieszanki ? Oczywiście syntetyk bo nie chce na gorszy schodzić. Teraz leje 20ml na 1 litr

Stróż Forum
Awatar użytkownika

Pojazd: Romet RXL 2T, Kawasaki EN500
Castrol się nie nadaje do większych stężeń niż 1/50 (20ml na litr)
Napiszmy także jaki olej Castrola Mobila, Motula czy Elfa, bo tak to możemy porównywać mineralny do syntetycznego.

POZDR robdk
Mój kanał Motogaraż robdk

*

Mobil 1l semi synteic extra (pół syntetyk za jakieś 30zł) o raz kupiłem na nowy cylek mobil 1l Racing 2t 60zł
Raz nie było mobila to kupiłem wcześniej wymionego zielonego Elfa

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ]