Dzisiaj jest 06 lut 2025, 14:56

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
**

Pojazd:
Witam mam dość nie typowy problem z moim skuterkiem przez ponad rok było ok , 33 dni temu skuter przestał dobrze działać tzn nie miał siły jechać szarpało , przyspieszał do 50 km w 30 sekund lub dużej
swieca teraz czarna dostaje jak by za duzo benzyny tylko czemu akurat teraz skoro prez 1 rok jezdził na 85 dyszy i bylo ok sprawdziłem gaznik , szczelność tzn ustawienie biegu jalowego zakrecenie powietrza skutkuje wylaczeniem silnika po ok 1-2 minut , zatkanie w,lotu powietrza tez gaśnie czyli lewego powietrza brak , wytrzeszczyłem gaźnik nadal nic to samo , ustawiłem zawory na 007 były na 005 ostawiłem rozsad nadal nic postanowiłem sprawdzić jazde bez filtra puszkowego co sie okazało szatan nawet na filtrze puszkowym nie miał takiego przyspieszenia co ma teraz na proste76-j 80 km gps tylko nie wiem co jest grane albo ga gaznik sie popsuł albo co mi na mysł przychodzi a nie sprawdziłem tego ale sprawdzę w weekend to ssanie jest cały czas otwarte dlatego go zalewa bo jak to wytłumaczyć swieca nie jest mokra ale jest sucha i okopcona jak by sadza przedtem na filtrze ciemna kawa z mlekiem po przejechaniu 15 km na full bez filtra jasna kawa z mlekiem ale dodam tez ze jak chodził dobrze na 85 a dalem mu 80 na 72cc to nie mial siły jechac , moze ktos z was mIAL TAKIE PROBLEMY lub co to moze byc bo juz sam nie wiem

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Główny Dowodzący - Admin
Awatar użytkownika

Pojazd: Citroën Xsara II VTR Coupe
Imię: Mateusz
Jeśli bez filtra jeździ dobrze to odpowiedź jest prosta - nieprawidłowy skład mieszanki. I teraz...albo można stawiać na ssanie automatyczne, albo na zatkany filtr. Jeśli patrząc na to pierwsze i będzie dostawał dużą dawkę paliwa a małą powietrza to może się jak najbardziej coś takiego dziać. Jeśli natomiast filtr będzie zatkany to również będą takie objawy. W GY6 jest ten nieszczęsny SLS ,czasami jest z nim coś nie tak i dzieją się również takie cuda. Można spróbować się tego pozbyć. Ewentualnie zakupić markowy filtr stożkowy oparty na konstrukcji gąbkowej.

https://www.youtube.com/watch?v=wY-1Xa20Hb0 <= Zostaw SUBA! Dziękuję !

DOŁĄCZ DO NASZYCH GRUP SPRZEDAŻY :

:arrow: https://www.facebook.com/groups/skutermaniacy/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maniacymoto50/
:arrow: https://www.facebook.com/groups/maxiholicy/

**

Pojazd: Coliber Rex

Ostrzeżenia: 1
A ja bym na początku sprawdził kranik podcisnieniowy. Odepnij wężyk od podciśnienia pociągnij powietrze i zobacz czy leci paliwo jak leci z węzyka podcisnienia paliwo to po prostu ciągnie "lewe paliwo" i dlatego Ci go zalewa/podaje za dużo paliwa (czasami trzeba mocno pociągnąć i chwile przytrzymać).

**

Pojazd:
Witam panowie wiec tak gaznik wyczyszczony dałem dysze 80 85 90 wyciagłem z filtra gabke pozniej jeździłem na filtrze powietrza lecz bez gabki oraz przedniego dekla nadal nic nie ma siły jechac nic to nie dało ale jak mu tylko ściągnę filtr to szatan nawet na dyszach 85-90 , kranik podciśnieniowy działa poprawnie ,ssanie działa bo po czasie wchodzi z obrotów, jutro postaram się dać inny gażnik i zobaczymy , tak tez sobie myślałem czy to nie wina głowicy tzn zaworów czy czasami nie jest tak ze jak jest założony filtr to wtedy jest sprężanie zwrotne mieszanka sie cofa do gaznika dlatego ze zawór ssacy może byc przepalony ,wypalony i przepuszcza ? ., czekam na wasze pomysły oraz porady

-- 14 maja 2016, o 10:45 --

Witam czy nikt nie miał takiego problemu ze nikt nie daje odpowiedzi ?, czekam na jakaś podpowiedz

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ]