Dzisiaj jest 29 lis 2024, 18:37

Strefa czasowa UTC+1godz.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
*

Pojazd:
Witam, mam problem, dlatego zwracam się do fachowców. Posiadam skuter aprilia sr mz01 1996. Występuje w maszynie coś dokuczliwego. Gdy dodaję gazu, aprilia praktycznie w ogóle nie rusza, bądź bardzo powoli i nie przyspiesza. Gdy koło trzymam w powietrzu - skuter stoi na nóżkach, normalnie wkręca się na obroty i po prostu rozwija swoją predkość, jak trzeba. Czy przyczyną może być wadliwa dysza główna, która podaje za mało mieszanki, by uciągnąć taki ciężar? Tylko to przychodzi mi do głowy - właśnie o ciulowej świecy mówił poprzedni właściciel, od którego wziąłem maszynę. Proszę o pomoc!

Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
Prawdopodobnie wcisnął Ci pojazd do remontu. To może być wszystko. Naturalne zużycie silnika, zła regulacja.

**
Awatar użytkownika

Pojazd: PIAGGIO TPH/KTM SX 85
Miałem podobnie z piaggio TPH w moim przypadku było to zuzytesprzefloskuter sie wkręcał na tyle ze jechał 5 na godzine gdy na niego usiadłem po postawieniu n stojak kręcił jak głupi

Zajrzyj i zostaw swoją opinie TPH NoWa DuSzA
Obrazek
Zajrzyj i zostaw swoją opinie TPH NoWa DuSzA

Awatar użytkownika

Pojazd: CPI aragon GP
Imię: Marcin
ffilipp16 pisze:
Miałem podobnie z piaggio TPH w moim przypadku było to zuzytesprzefloskuter sie wkręcał na tyle ze jechał 5 na godzine gdy na niego usiadłem po postawieniu n stojak kręcił jak głupi

Owszem. W pierwszej kolejności przy zakupie używki odkręcasz pokrywę przekładni CVT i sprawdzasz stan napędu. Jeżeli sprzedawca się na to nie zgodzi to niech sobie go trzyma dalej. Fakt, że może oszukać na wiele sposobów i człowiek zawsze słucha tej "bajery", że to takie wszystko cudowne, generalka, itp. Uczymy się na błędach.

*

Pojazd:
Sprzedaje mi to znajomy i na dobra sprawę... sam nie wie co się popsuło. Skuter jest po generalnym remoncie, bo sam w nim uczestniczyłem, ale bądź co bądź... problem się pojawia i nie wiem, jak temu zaradzić.

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ]